Oyun için Windows 10 vs Windows 11

Windows 11'in performans açısından hiç artısı yok. Bunu düşünüyorsanız zahmet edip de geçmeyin. Şimdilik sadece 12.nesil Intel Core i işlemci ve ona göre üretilen anakartlara sahip olanlar için gerekli. Öbür türlüsü performansta kârınız olmaz. Hatta zararınız da olabilir. FPS arttı diyenler %1-2 gibi çok az bir farktan bahsediyor veya asılsız iddiada bulunuyor. Ayrıca ara yüzde ufak tefek hatalar vardı. Performans ve kararlılık anlamında AMD CPU/GPU kullanıcılarından bazıları perişan oldu. Intel veya Nvidia tarafında bildiğim bir sorun yok.

Bir sonraki büyük güncelleme için beklemenizi tavsiye ederim.

Ara yüz ve tema olarak da görüşler kişiseldir. Bazı özelliklerin kaldırılması veya eskisinden daha zor ulaşılan yere konulması beni rahatsız etti.
 
Windows 10'da kalın asıl amacınız oyun ise. Daha stabil şu anda. Windows 11 de stabil evet, hatta makyajlanmış 10 ancak ben aralardaki gecikmeleri fark edebiliyorum arayüzde dahi. Yeni bir kernel şart artık, bunun sonuna geldik. Ben 10'da kalın derim.

Aynnen öyle. Yeni NT kernel yaptık dediler fakat yalan çıktı hala aynı sürümdeler NT kernel olarak. Anca UI yapıyorlar. Bence Windows 11 Windows ARM sürümü iptal edilince o kadar UI tasarımı boşa gitmesin diye çıkarılmış bir OS. Özet olarak 10'da kalın az güncelleme gelsin ondan sonra geçin.
 

Geri
Yukarı