Oyun indirirken %100 disk kullanımı oluyor

Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MLD M300 1TB 3300MB-3100MB/S NVMe M.2 2280 SSD
Anakart
B450M-A PRO
Merhaba arkadaşlar,
Oyun indirirken %100 disk kullanımına sahip oluyorum ve uzun süreli donmalar oluyor 20-30 saniye kadar.
Örneğin Discord'dayım arkada oyun indirirken bir anda sesler gidiyor hiçbir şeye tıklayamıyorum sadece fareyi oynatabiliyorum ve 20-30 saniye sonrasında geliyor.
İnternet hızım 1Gbps az önce 13GB'lık bir oyun indirdim en fazla 20 dakika sürmesi gerekirken 1 saat 15 dakika gibi bir sürede indi donarak.
SSD'nin markası: MLD M300 1TB 3300MB-3100MB/S NVMe M.2 2280 SSD.
Test yaptım ve karşılaştığım senaryo bu:

1725324578826.png

Yardımcı olursanız sevinirim çünkü herhangi bir şey indirmek artık zulüm gibi güncelleme yaparken de aynı şeyleri yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin Max yazabileceği hız internete göre çok az oyun indirirken donmasının nedeni SSD tüm gücünü oyun indirmeye odaklıyor ve PC niz yavaşlıyor ya yeni SSD alacaksınız ya da ekstra SSD alıp oyun indirmelerini ona devredeceksiniz.

SSD'nin Max yazabileceği hız internete göre çok az oyun indirirken donmasının nedeni SSD tüm gücünü oyun indirmeye odaklıyor ve PC niz yavaşlıyor ya yeni SSD alacaksınız ya da ekstra SSD alıp oyun indirmelerini ona devredeceksiniz.

Yani bu durum donanımsal bir durum yazılımsal olarak hiçbir şey yapamayız diyorsunuz. Teşekkür ederim sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı