Steam Oyun indirirken "Pua:Win32/AmmyAdmin" diye bir virüs bulaştı

MZLopat42597

Centipat
Daha fazla  
Steam üzerinden Euro Truck Simulator 2 demo sürümünü yüklüyordum. Yükleme esnasında Defender kendi kendine Pua:Win32/AmmyAdmin diye bir virüs buldu. İnternetten araştırdım az buçuk uzaktan kontrol tarzı bir şeyler buldum. Bu virüs bana Steam'den nasıl bulaşmış olabilir? Ve Euro Truck Simulator 2 demo gib bilindik bir şeyden. Bu virüs nedir, tehlikeli midir, ne yapılmalı?

Malwarebytes ile de bir tarama yapacağım. Ancak bendeki Malwarebytes'ın ücretsiz versiyonu. Ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Steam üzerinden Euro Truck Simulator 2 demo sürümünü yüklüyordum. Yükleme esnasında Defender kendi kendine Pua:Win32/AmmyAdmin diye bir virüs buldu. İnternetten araştırdım az buçuk uzaktan kontrol tarzı bir şeyler buldum. Bu virüs bana Steam'den nasıl bulaşmış olabilir? Ve Euro Truck Simulator 2 demo gib bilindik bir şeyden. Bu virüs nedir, tehlikeli midir, ne yapılmalı?

Malwarebytes ile de bir tarama yapacağım. Ancak bendeki Malwarebytes'ın ücretsiz versiyonu. Ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Steam'den indirdiyseniz virüs yok ben kaç kere indirdim zaten virüs olma oranı 0.01% muhtemelen başka bir uygulamadan bulaştı veya Defender her zamanki gibi kendi kafasına göre uyarı vermiş olabilir tam tarama yapın.

Steam'den herhangi bir şey indirme sonucu sisteminize virüs bulaşma ihtimali 1% bile değildir büyük ihtimal hatalı tespitdir (eğer gerçekten Steam'dan indirsdiyseniz) kaldı ki Defender önermiyorum Kaspersky veya BitDefender kullanın kullanıcaksanız.

Steam'den indirdiyseniz virüs yok ben kaç kere indirdim zaten virüs olma oranı 0.01% muhtemelen başka bir uygulamadan bulaştı veya Defender her zamanki gibi kendi kafasına göre uyarı vermiş olabilir tam tarama yapın.

Steam harici yalnızca arka planda bir Word dosyasıyla ilgileniyordum (dosya benim bir yerden almadım) Ben herhangi bir tarama yapmadan kendi kendine uyarı verdi 22:55 saatinde. Eylemleri başlat dedim, bir süre kafasına göre takıldı sonra bu uygulama engellendi dedi. Bir daha Defender'den taradım bu defa bir şey bulmadı. Şimdi Malwarebytes ile tarayacağım.

Defender belli aralıklarla tarama yapıyor, Steam'dan oyun indirdiğin sırada daha önce bulaşmış virüsü tespit edip uyarı vermiştir. Defendera güven olmaz zaten, kesin virüs bulaştığını düşünüyorsan Kaspersky gibi programlar ile tarayabilirsin.

Steam harici yalnızca arka planda bir Word dosyasıyla ilgileniyordum (dosya benim bir yerden almadım) kendi kendine uyarı verdi 22:55 saatinde. Eylemleri başlat dedim, bir süre kafasına göre takıldı sonra bu uygulama engellendi dedi. Bir daha Defender'den taradım bu defa bir şey bulmadı. Şimdi Malwarebytes ile tarayacağım.

Defender belli aralıklarla tarama yapıyor, Steam'dan oyun indirdiğin sırada daha önce bulaşmış virüsü tespit edip uyarı vermiştir. Defendera güven olmaz zaten, kesin virüs bulaştığını düşünüyorsan Kaspersky gibi programlar ile tarayabilirsin.

Malwarebytes bir şey bulmadı. Defender engellendi diyor. Yine de uzaktan erişim yazılımı olduğu için biraz korkuyorum. Ancak bilgisayara o virüsü bulaştıracak bir şey indirmediğimden eminim.

Malwarebytes bir şey bulmadı. Defender engellendi diyor. Yine de uzaktan erişim yazılımı olduğu için biraz korkuyorum. Ancak bilgisayara o virüsü bulaştıracak bir şey indirmediğimden eminim.
Hocam dediğim gibi defender bu, ne yaptığı belli değil. Belki de gerçekten virüs bulmuş ve engellemiştir. Fakat ortada virüs var ise defenderın bunu kökünden silebilecek bir kapasitesi olduğunu düşünmüyorum. İçinize kurt düşürecek ise format atabilirsiniz.

BitDefender veya Kaspersky ile tam tarama yapın. Zararlı bulunur ve temizlenirse garanti temizleme için AdwCleaner indirin bir daha tarama yapın zararlının kalıntılarınıda temizler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı