Oyun indirmek için bilgisayarı açık bırakmak problem yaratır mı?

Bilgisayarın belli bir süre geçtikten sonra otomatik kapanmasını sağlayabilirsin. Oyun indikten sonra bilgisayarın boşu boşuna açık kalmamış olur.

Bir sorun oluşmaz fakat, oyunun inmesine kalan süreyi hesaplayarak bilgisayarı otomatik kapatabilirsiniz.
CMD'ye şu komutları yazın;
shutdown -s -t
-t değerinin sonrasına kapatmak istediğiniz süreyi saniye cinsinden girin, örneğin 1 saat sonra kapanmasını istiyorsanız;
shutdown -s -t 3600
Komutunu girebilirsiniz. İptal etmek içinse;
shutdown -a

Özellikle SSD alana (Ve evlenene 😅) kadar bilgisayarımı hiç kapatmazdım. Öyle ki günlerce açık kaldığı olurdu hiç de sorun yaşamazdım. Hatta bir dönem oyundan bile çıkma gereği duymazdım, iki oyun oynardım alt tab ile birinden birine geçerdim. Hiç de sorun olmadı. O kadar narin aletler değil yani bunlar.
Ha elektrik faturasına etkisi ne kadar olur onu bilemem sonuçta sadece oyun indirirken ne işlemci tam performans gösteriyor ne ekran kartı yaldır yaldır çalışıyor.

2005-2006 yıllarında bilgisayarı 4 gece açık bırakıp san andreas indirdiğimiz günler aklıma geldi, kablonet fiber geldiğinde bu nasıl teknoloji 10mbps ne kadar hızlı diyorduk şimdi 50 katını kullanıp yavaş diyoruz :)
Aaah ah Rapidshare vardı, bir CD 7 part olurdu, partlar arasında 45 dakika bekletirdi. Internet Download Manager v.b kullanmazsan indirme kesintiye uğrardı indirdiğin boşa giderdi...
Özellikle DVD'li oyunlar 30-40 part olurdu indirmek ayrı dert rardan çıkarmak ayrı dert oynamak ayrı dertti. Torrent veya Steam bu kadar gelişmiş değildi.
Bazı programlar vardı Rapidshare linklerini tek tek sıraya koyar kendisi zamanı geldikçe indirirdi, kimisi her part bittikten sonra IP sıfırlar 2. partı başlatırdı...

Şimdi Steam'da 800'den fazla oyunum var çoğunu ucuzken aldım henüz oynamadım. Canım herhangi bir türden yeni bir oyun isterse hemen Steam'dan tek tıkla çatır çatır indiriyorum, kurulum dahi yapmaya gerek kalmıyor. Nereden nereye be... :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı