Steam Oyun inerken internet hızı ve disk hızı çok düşüyor

kalender99

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Yaklaşık 1000MBPS internet hızım var, internetten veya xpassdan bir şey indirirken hiç problem olmuyor ama şu an Steam'den GoW indirirken 600'lerden 30'a düştü. Bir 10dk sonra yine 700'lere çıktı. Neden böyle oluyor bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin olmamakla beraber burada işlemcinizin hızı ve diskinizin hızı da önemli etkenler arasında olması gerek. Xbox veya internet çok hızlı indiren yerler değiller diye biliyorum ancak steam hızlı indiriyor ve işlemciniz hepsine yetişemiyor olabilir. Sadece bir tahmin.

Steam indirme sunucusunu farklı yerler yap Steam indirmeden sıfırlama yap ( bütün durdurulmuş indirmelerin gider ) eğer hala olmuyorsa hard diskle alakalı. Benim diğer yeni aldiğim PC de aynı şekilde sorun yapıyor. KB düşünce Steam'ı yeniden başlatıyorum geçiyor. Tabii sürekli yapınca bazen dosya bozuk çıkabiliyor internetin hızlıysa indirirsin zaten.

SSD mi kullanıyorsun HDD mi ?
Benim de çok düzensizdi M.2 SSD aldıktan sonra 880 -800 gibi hızla İngiltere sunucunsunda stabil alabiliyorum.

Eğer Speedtest.com'da aynı hızı almaya devam ediyorsanız, sorun sizde değil demektir. Size en yakın Steam sunucusu her zaman en yüksek indirme hızlarını sunmayabilir. Steam sunucunuzu değiştirmeyi deneyin. Ben bazen New York East sunucusundan, İstanbul'dakinden daha yüksek hızlarda indiriyorum. Singapur sunucusundan hızlı indirdiğini söyleyenler var; yani farklı sunucuları deneyin. Ayrıca, Epic Games, Battle.net Launcher ve EA App'de genellikle Steam'den daha hızlı indirme yapıyorum. Tebrikler, artık hızınızı sınırlayan etken internet hızınız değil, Steam sunucuları :)

Ekleme:

Eklemeyi unuttuğum bir nokta daha var. Eğer başlangıçta hızlı indirip daha sonra indirme hızınızın düştüğünü fark ediyorsanız, şu adımları deneyin: Aygıt Yöneticisi (Device Manager) -> Disk Sürücüleri (Disk Drives) -> İlkeler (Policies) bölümüne gidin ve "Bu aygıtta yazma önbelleğe almayı etkinleştir" seçeneğini kapatın.

Şunu deneyin. Eklemedeki çözüm benim için işe yaramıştı. Ancak internette bunun tam olarak ne yaptığını anlayamadım. Dolayısıyla indirme işleminiz bittiğinde önbelleğe almayı tekrar aktif etmek isteyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı