Oyun monitöründe 1ms gecikme süresi olmazsa olmaz mı?

• Konuyu başlatan 286545
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.383

286545

Kilopat
27" 1440p 144/165 Hz IPS panel monitör arayışlarım sürüyor, ama "1ms gecikme süresi"nin artık bir pazarlama sloganı olarak kullanıldığını gözlemledim. Bir oyun monitöründe 1 ms tepkime süresi artık olmazsa olmaz bir özellik mi yoksa 4-5 ms tepki süreli monitörlerle arasındaki farkı anlamak çok mu zor? Fiyat olarak epey fark ediyor.

Son düzenleme:
Hocam ben çok profesyonel oyun oynayan birisi değilim eğlenmek için arada bir girerim oyun oynamaya, yakınımızdaki internet kafede 1 ms bizim bilgisayarda yanlış hatırlamıyorsam 5 ms monitör var. Ben aradaki farkı anlayamadım şahsen aradaki fiyat farkı çok varsa ve sizde benim gibi arada bir oyun oynayan, daha çok eğlence amaçlı oyun oynayan biriyseniz sizi çok etkileyeceğini sanmam ama şunu da söyleyeyim en az 144 Hz monitör almanızı öneririm o çok fark ettiriyor.

1ms ile 5ms'in farkını gözlemlemek çok zor. Profesyonel oyuncu olmanız lazım o derece. Aralarında çok fiyat farkı varsa 5ms'i tercih edebilirsiniz. Ama hz değerine dikkat edin çok fark ettirir.

Üst düzey bir FPS oyuncusu değilsen 5 MS'in altında ki farkı kolay kolay anlayamazsın, eğer öyleyse benim önceliğim yüksek çözünürlük ve HZ değeri olur yine de 5 MS'i aşmamaya dikkat ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı