Oyun Motoru Programlama icin ne ögrenmek gerekir?

Seymen Can

Centipat
Benim yazılım bilgim az ve kendi oyun motorumu oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Neler öğrenmem gerekiyor? Hitap etmek istediğim kesim bilgisayar, Android/IOS ve VR platformlarıdır. Az bir şey C# bilgim var. Başka programlamada bilgim 0. buna göre bana yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi oyun motorunu tasarlayan Bilgem Çakır'ın Youtube kanalındaki "Oyun Motorları Hakkında" başlıklı videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Yine Youtube'da 'The Cherno" adlı kanalda bir yazılımcının halen geliştirmekte olduğu oyun motoru videolarını takip edebilirsiniz. Bahsettiğim bu kanallar, oyun motoru yazabilecek seviye ve vizyon gereksinimleri konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Oyun motoru geliştirmek maalesef ki az bir yazılım bilgisi ile yapılabilecek bir şey değil. Stabil çalışması için algoritma bilginiz ve object oriented bilgisi, fizik motorunu yazacaksanız için fazlasıyla fizik, grafik motoru için ciddi anlamda opengl gibi bir grafik geliştirme arabirimi ile uğraşman gerekiyor. Matematikten söz bile etmedim. :) Öncelikle oyun geliştirme kısmıyla ilgilenip bu sırada oyun motorlarını denemekle başlayabilirsin. Zamanla bilgi seviyen arttıkça bu alanlara kaymanı tavsiye ederim.

Teşekkürler ama kendi aklımda tasarladığım oyunum baya bir yapay zeka tasarımı da gerektiriyor onun için bana yapay zeka ve gelişmiş oyun özellikleri bulunan kendime ait bir oyun motoru gerekiyor bu yüzden istemiştim sizden bu bilgiyi .
Unreal gibi motorlar, Blueprint denen yapboz programlama diyebileceğimiz şeyleri kullanırlar. Programlama bilginiz hiç olmasa bile, Blueprint üzerinde neyin ne işe yaradığını öğrenirseniz, kolayca yapabilirsiniz.
Blueprint C++ ile bir alakalı konu mu ? Yoksa kendine özgü bir yapısı mı var bunu da açıklarsanız sevinirim .
Oyun motoru geliştirmek maalesef ki az bir yazılım bilgisi ile yapılabilecek bir şey değil. Stabil çalışması için algoritma bilginiz ve object oriented bilgisi, fizik motorunu yazacaksanız için fazlasıyla fizik, grafik motoru için ciddi anlamda opengl gibi bir grafik geliştirme arabirimi ile uğraşman gerekiyor. Matematikten söz bile etmedim. :) Öncelikle oyun geliştirme kısmıyla ilgilenip bu sırada oyun motorlarını denemekle başlayabilirsin. Zamanla bilgi seviyen arttıkça bu alanlara kaymanı tavsiye ederim.
Yapay zeka da tasarlayabilmemi sağlayan bir oyun motoru var mıdır sence ? Varsa lütfen yazar mısın?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı