Oyun motoru yazmak

Çok zordur. Tek başına yapmak tam bir deli işidir. Olur da yaparsanız, Unreal, Unity gibi motorların yanında hiç şansı yok. Matematiğinizin, fiziğinizin müthiş derecede iyi olması lazım. Bilgisayara siz bunları öğreteceksiniz. Kaldı ki büyük şirketler kendi oyun motorlarını kullanıyor.

Eğer olur da yaparsanız, yalvarırım UI/UX Design yaparken sapıtmayın. Anlaşılır olsun :D
 
Niye neredeyse herkes bilgi vermek yerine "çok zor", "yıllarca uğraşmak lazım", "harika olmalısın" gibi cevaplar yazmış? Bilmiyorsan yazma.
O zaman gelin de anlatın. Madem çok iyi biliyorsanız. Biz sadece fikirlerimizi söylüyoruz. Yeni Unity'ye başlayan biri sizce oyun motoru yapabilir mi? Kimse yapamaz.
 
Opengl bilirsen neden olmasın?
Bence Oyun motorunda ziyade bir oyun türüne özel Araç yapılabilir. Sürükle bırak olacak şekilde kolayca oyun oluşturulmalı. En büyük örneği Rpg Maker.
 
Oyun motorunun zor bir şey olduğunu herkes iyi biliyor. Arkasında onca emek var yapmak için. Gelip te buraya kod falan mı yazmamızı bekliyordunuz?
Her iş zordur, bir şeye zor deyince onu açıklamış mı oluyorsun? Oyun motoru yazmak isteyen adama ne yapması gerektiğini ne okuması gerektiğini söylersin.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aranızda Bilgem Çakır'ı bilenler vardır. Ancak bilmeyenler için; kendisi Microsoft, Amazon gibi firmalarda grafik teknolojileri üzerine çalışmış şu anda ise kendi Indie oyun studiosunu kurmuş bir yazılım mühendisi. Oyun motorları hakkındaki görüşleri dinlemenizi tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı