Burdan detaylı bilgi alsanız bile öğrenmeniz pek kolay olmayabilir. En mantıklısı Udemy üzerinden ders almak olacaktır.Unity ile oyun programlamak istiyorum. Az çok kod yazabiliyorum ama Unity bir dosya mı nereden indireceğiz onu bile bilmiyorum. Detaylı olarak yardımcı olursanız sevinirim.
Reis öncelikle Türkçe dersi almanı tavsiye ederim. Birşeyler denemek istiyorsan youtubede onlarca içerik var biraz izleyip birşeyler öğrenebilirsinUnity ile oyun programlamak istiyorum. Az çok kod yazabiliyorum ama Unity bir dosya mı nereden indireceğiz onu bile bilmiyorum. Detaylı olarak yardımcı olursanız sevinirim.
Unity ile oyun programlamak istiyorum. Az çok kod yazabiliyorum ama Unity bir dosya mı nereden indireceğiz onu bile bilmiyorum. Detaylı olarak yardımcı olursanız sevinirim.
Türkçe dersi al diyip kendin yazamaman komik. Şey ayrı yazılır. Ayrıca YouTube özel isim olduğu için böyle yazılır.Reis öncelikle Türkçe dersi almanı tavsiye ederim. Birşeyler denemek istiyorsan youtubede onlarca içerik var biraz izleyip birşeyler öğrenebilirsin
Gerçekten ne yanlış gördünReis öncelikle Türkçe dersi almanı tavsiye ederim. Birşeyler denemek istiyorsan youtubede onlarca içerik var biraz izleyip birşeyler öğrenebilirsin
Burdan detaylı bilgi alsanız bile öğrenmeniz pek kolay olmayabilir. En mantıklısı Udemy üzerinden ders almak olacaktır.
TeşekkürlerUnity Real-Time Development Platform | 3D, 2D, VR & AR Engine kod yazma konusunda ben yardımcı olamam. Bende öğrenme aşamasını bitirmedim ama buradan indirebilirsiniz. Unity harici hazır asset bulmanız veya almanızı tavsiye ederim başlangıçta işinizi çok daha kolaylaştırır. YouTube'dan video izleyerek veya özel ders alarak öğrenebilirsiniz. Ben ders alıyorum.
Buradan detaylı bilgi alsanız bile öğrenmeniz pek kolay olmayabilir. En mantıklısı Udemy üzerinden ders almak olacaktır.
Udemy'de insanlar belirli saat uzunluğunda kurslarını yayınlayabiliyor. Atıyorum 50 videoda toplam 20 saatte adam Unity eğitimi veriyor sen bu kursa 200 liraya kaydoluyorsun. İstediğin zaman ve istediğin kadar izleyebiliyorsun.
Unity bir oyun motoru. Oyun motoru çeşitli bileşenlerden oluşur.
Render: Görsel olarak bir şeyleri size gösteren kısımdır.
Fizik motoru: Fiziksel hesaplamaları yapar çarpışmaları vs hesaplar.
Ve programlama kısmı. Unity programlama dili olarak C#'ı kullanır.
Bu motor temelde bir dosya bütünü. EXE (executable: Çalıştırılabilir) dosyası da var bu motorun tamamını kullanmanızı sağlayan programı açar. Orada bir proje oluşturup bu projeyi Unity ile açarak geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Bu kavramlar sizin için en başta çok havada kalabilir çok da normaldir. Ama sıfırdan alan en temelden başlayan herhangi bir kursu alıp başlayabilirsiniz. İçine girdikçe daha çok şey öğrenecek ve aslında öğrenecek ne kadar şey olduğunu fark edeceksiniz. Sorunlarla karşılaşacak bu sorunları araştıracak, çözecek ve ilerleyeceksiniz. Bu şekilde gelişerek devam edeceksiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda burada ya da çeşitli forumlarda bu daha önce çözülmüş mü diye arayabilir (%99 çözülmüştür), çözülmemişse yeni konular açarak yardım alabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.