10 Yılda öğrenebilirsin fakat şimdiden sabahın erken saatlerinde çalışmaya alışırsan ve öğrenme aşamasında günde 5-6 saat ayırırsan neredeyse 5-6 yılda bile öğrenebilirsin yani sen ne kadar fazla çalışacaksan ona göre değişir öğrenme süren. Sabah erken kalkmaya alışsan yeter kitap bile okusan olur yeter ki sabah erken kalkmaya alış
Bu tarz oyunlar firmaların kendine özel motorları ile yapılıyor ancak siz bir CoD yapmak zorunda değilsiniz. Bağımsız küçük ölçekli harika oyunlar da mevcut. En İyi 10 Bağımsız Oyun Öncelikle basit şeylerle başlayıp adım adım ölçeği büyütmek çok daha mantıklı olacaktır
Evet sanırım büyük bir hedef oldu ancak ben oynadığım oyunlarda oynanış vuruş hissi hikaye gibi şeylere önem veririm ilk başlangıçta onları iyi yaparım grafikleri biraz düşük yaparım sonrada bütçe olunca daha da büyük oyunlar yapabiliriz.
Evet sanırım büyük bir hedef oldu ancak ben oynadığım oyunlarda oynanış vuruş hissi hikaye gibi şeylere önem veririm ilk başlangıçta onları iyi yaparım grafikleri biraz düşük yaparım sonrada bütçe olunca daha da büyük oyunlar yapabiliriz.
Bu tarz oyunlar firmaların kendine özel motorları ile yapılıyor ancak siz bir CoD yapmak zorunda değilsiniz. Bağımsız küçük ölçekli harika oyunlar da mevcut. En İyi 10 Bağımsız Oyun
Ben CoD yapacağımı söylemedim CoD gibi oyunların nasıl yapıldığını sordum hedefim İstanbul'da geçek çok iyi grafik ve çok büyük bir haritası olmayan ancak hikaye vuruş hissi oynanış gibi şeylerin güzel olduğu bir açık dünya oyunu.
Ben CoD yapacağımı söylemedim CoD gibi oyunların nasıl yapıldığını sordum hedefim İstanbul'da geçek çok iyi grafik ve çok büyük bir haritası olmayan ancak hikaye vuruş hissi oynanış gibi şeylerin güzel olduğu bir açık dünya oyunu.
Bence dediğim gibi çizgisel bir oyun yapın. Hem daha kolay olur. Vuruş hissini şöyle arttırabilirsiniz: Düşmana mermi sıktığımız zaman mermiyi neresine sıkarsak orasını tutsun gibi.
CoD gibi oyunlar birden fazla bölüme ayrılmış şirketler tarafından yapılır genellikle. Oyunda gördüğünüz istisnasız her şey bir çizim/modelleme olduğundan hepsinin çizilmesi için büyük bir sanatçı ekibe ihtiyaç duyulur. Ardından çizimlere hayat veren kodlayan oyun programcıları karakterin mekaniklerini kodlamaya başlar. Mekanikler biraz oturduktan sonra hikaye üzerinde(ki burada da yönetmenler/yazarlar devreye girer) bölüm tasarımı yapan insanlar tek tek bölümleri tasarlar. Ardından tester olarak adlandırılan ekipler oyunu sürekli olarak oynayıp hata/optimizasyon düzeltmelerini yapar. Bu esnada oyuna seslendirme uzmanları tarafından hazırlanan efektler,müzikler ve konuşmalar eklenir ve ortaya oyun çıkar.