Oyun nasıl yapilir?

Selam ben igrahiga. Benim bir oyun projem var onu Java ile yapmaya karar verdim ama Eclipse durmadan hata veriyor (kod kısmı değil Eclipse'nin kendisi). O yuzden Java'dan vazgecmek istiyorum. Zaten cogu kisi Java fazla RAM kullandigi için hantal oldugunu soylediler. Sizce oyunumu hangi programlama dili yapmam lazim (oyun Online olacak)? Ve oyunun grafiklerini hangi program kullanmam lazim? Yani oyun yapimi hakkinda biraz bilgi verirseniz mutlu olurum. (YouTube burada engelli bu yuzden calismiyor)

Cevabinizi bekliyorum :)
-İgrahiga

C++ öğrenerek başlayabilirsiniz. Unreal Engine ile güzel bir ikili olur.
 
C++ öğrenerek başlayabilirsiniz. Unreal Engine ile güzel bir ikili olur.
Selam cevabiniz icin tesekurler ama benim laptop 2 gb ram. Bu aralar 4gb ram ariyorum bu sayede 64 bit yapicam. Yeni bir pc alinca unreal kullanicam :)
Anladım ben belki orta halli bir bilgisayar vardır diye düşünmüştüm.
Ama islemci 64 bit'e yukselte bilirim. Sadece yeni RAM almam lazim.
Onlarca konu var zaten C# öğren Unity ile yaz.

Pek ilerleyebileceğini düşünmüyorum ben ama istersen şansını dene.
Bu sansi sonuna kadar kullanicam 🤪
Java kullanmanin bir az sikinti oldugunu ogrendim. Cunku fazla bug fazla hata ve bunlari duzelteyim derken sistem gereksinimleri baya fazla oluyor. O yuzden C++ ogrenmeye karar verdim hem gelecekte bana buyuk bir faydasi dokunacak.

Cevabinizi bekliyorum :)
 
Son düzenleme:
Selam cevabiniz için teşekkürler ama benim laptop 2 GB RAM. Bu aralar 4 GB RAM ariyorum bu sayede 64 Bit yapacağım. Yeni bir PC alinca Unreal kullanacağım :)

Ama işlemci 64 Bit'e yukseltebilirim. Sadece yeni RAM almam lazim.

Bu sansi sonuna kadar kullanacağım 🤪
Java kullanmanin biraz sıkıntı oldugunu ogrendim. Cunku fazla bug fazla hata ve bunlari duzelteyim derken sistem gereksinimleri bayağı fazla oluyor. O yuzden C++ ogrenmeye karar verdim hem gelecekte bana buyuk bir faydasi dokunacak.

Cevabinizi bekliyorum :)

Unreal Engine ve Unity kapışması yapmayacağım ama bence Unity daha kullanışlı ve C# öğrenmesi daha keyifli ve kolay tabii kendi kararınız kimseyi yargılayacak değilim.
 

Geri
Yukarı