Oyun nasıl yapılır?

Artemis1945

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5600 AM4 3.5GHZ 32MB
RTX 3060 VENTUS 2X PC 12GB 192BİT
B550M- PGEN3 DDR4 4400HZ
2x8 GSKILL DDR4 3200MHZ
CURİCİAL 1TB P3 PLUS SERİSİ M.2 SSD (OKUMA 5000MB/YAZMA 3600MB)
LG 23,8" 1MS 144HZ GAMİNG MONİTOR
POWERBOOST VK-P1882B MESH PANEL 4x12 CM FANLI ATX BİLGİSAYAR KASASI
Meslek
Öğrenci
Arkadaşımla oyun yapmayı planlıyoruz fakat ayrı bilgisayarlardan nasıl ve hangi uygulama ile yapılacağını bilmiyoruz. Online nasıl yapabiliriz?

Oyun yapmak öyle bir şey değil ki. Oyununuzun nasıl bir şey olacağına karar verip daha sonra hangi assetleri kimin yapacağına, senaryoyu veya oynanışı kimin tasarlayacağına, çizimleri kimin yapacağına, müzikleri kimin yapacağına falan karar verip beraber danışarak yapmanız gerekli.

• Unity
  • Godot Engine

Bu iki program biraz kafa yorulduğunda oyun yapması basit ve anlaşılırdır. Genellikle 2D oyun yapımlarında kullanılır. Eğitim videoları izleyerek hazır assetler üzerinde animasyon eklemeleri yaparak ortaya bir şey çıkarabilirsiniz ancak aylarınızı alabilir.

Oyun derken nasıl oyun? Birbirinizi kandıracaksanız evet bu oyun olur lakin bilgisayar oyunu yapmak "kanzi hadi gel oyun yapalım millet yapıyor" demek değildir, uzun ve yorucu bir iştir.

Yazılım dili öğrenmeniz gerekiyor. Öyle 2-3 ayda öğreneyim, yapayım gibi bir şey değil. Aylarınızı, yıllarınızı vermeniz gerekir gerçekten "oyun" yapmak için.

Oyun yapmak öyle bir şey değil ki. Oyununuzun nasıl bir şey olacağına karar verip daha sonra hangi assetleri kimin yapacağına, senaryoyu veya oynanışı kimin tasarlayacağına, çizimleri kimin yapacağına, müzikleri kimin yapacağına falan karar verip beraber danışarak yapmanız gerekli.

Kardeşim biliyoruz her şeyi emin ol biliyoruz sadece program söylemeni istemiştim.

Yazılım dili öğrenmeniz gerekiyor. Öyle 2-3 ayda öğreneyim, yapayım gibi bir şey değil. Aylarınızı, yıllarınızı vermeniz gerekir gerçekten "oyun" yapmak için.

Dostum C++ biliyorum arkadasım Python ve C# biliyor.

Oyun derken nasıl oyun? Birbirinizi kandıracaksanız evet bu oyun olur lakin bilgisayar oyunu yapmak "kanzi hadi gel oyun yapalım millet yapıyor" demek değildir, uzun ve yorucu bir iştir.

Kanka iyi biliyoruz zaten ikimiznde oyunları var ufak küçük sıkılıp yaptığımız hiçbir ise yaramayan ama birlikte yapmak istiyoruz.

Yazılım dili biliyor musun?
3 tane biliyoruz ben sizden program istedim siz hesap soruyorsunuz lütfen konuya yazdıgım seyi soyleyin ön yargıyı kesin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı