Oyun oynamak için en iyi Linux hangisidir?

Plasma-wayland-session(Arch dağıtımlarındaki ismi bu) paketini indirirseniz wayland kullanabilirsiniz hocam.

Tema aşırı önemli değil çoğu dağıtımda istediğiniz gibi yapmaya önem verir. Dağıtımları görünümleriyle seçmeyin.

İngilizce bilmiyorum. Format atarken SS alma şansımda yoktu. Aklımda kalanı yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynamak için en iyi Linux. Hangisi hafif olsa iyi olur hafis ve hızlı. Oyun derken bazı Steam oyunları bir de Minecraft daha once Ubuntu falan kurdum ama agırlardı en hızlı olanı söylerseniz iyi olur.
CachyOS. Tartisilmaz bir gercek, optimizasyonlariyla destekliyorsa islemciniz tadindan yenmez. Ayrica compositor kapatmanizi oneririm.

Wayland ile oyun oynamak suan icin bir hayal. XWayland oyun kisminda berbat bir durumda.

CachyOS. Tartisilmaz bir gercek, optimizasyonlariyla destekliyorsa islemciniz tadindan yenmez. Ayrica compositor kapatmanizi oneririm.

Wayland ile oyun oynamak şu an icin bir hayal. XWayland oyun kisminda berbat bir durumda.

Onu nasıl kapatıyoruz?

Wayland ile oyun oynamak şu an icin bir hayal. XWayland oyun kisminda berbat bir durumda.

Hocam şimdi ben EndeavourOS kurdum.

Onu nasıl kapatıyoruz
Kullandiginiz DE'ye gore, ayrica oyun oynamadan once kapatmanizi oneririm. Oyun bitince geri acarsiniz:

XFCE4:
Kapatma:
xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -s false
Acma:
xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -s true

KDE Plasma:
Kapatma:
qdbus org.kde.KWin /Compositor suspend
Acma:
qdbus org.kde.KWin /Compositor resume

GNOME'da boyle bir ozellik yok. X11 kullanirsaniz unredirection kullaniyor, kapatmaniza gerek kalmaz. Ancak GNOME rekabetci oyunlar icin berbat bir secim olur. En iyi, normal secim XFCE4.

Ben şimdi yeni kursam performans için yapmam gerekenleri soyler misiniz?

Hocam şimdi ben endeavouros kurdum
Performansinizi yukseltmek isterseniz CachyOS kurabilirsiniz. EOS'a Cachy repolari ve kernelleri de ekleyebilirsiniz ancak bazilarinda dosya sistemi bozuluyor, paketler bozuluyor. Yakin zamanda yasayan birilerini gordum.

Ben şimdi yeni kursam performans için yapmam gerekenleri soyler misiniz?
Kullandiginiz DE nedir?

Performansinizi yukseltmek isterseniz CachyOS kurabilirsiniz. EOS'a Cachy repolari ve kernelleri de ekleyebilirsiniz ancak bazilarinda dosya sistemi bozuluyor, paketler bozuluyor. Yakin zamanda yasayan birilerini gordum.

Kullandiginiz DE nedir?

Xfce kullanıyorum.

Xfce kullanıyorum.
Sistem ozelliklerinizi de yazin, tahmin edemiyorum.

Oyun oynarken compositor kapatip, bittiginde geri acmanizi oneririm. Ayrica bunu otomatiklestirmek icin XFCE klavye ayarlarindan komut icin kisayol ekleyebilirsiniz.
XFCE4:
Kapatma:
xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -s false
Acma:
xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -s true

Hocam yazdım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2023-06-22_20-45-36.png
    601,7 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…