Oyun oynarken 10 dakika sonra bilgisayar donuyor

sneaks

Kilopat
Bilgisayarımda oyun oynarken (genelde o gün bilgisyarımı ilk açtığımda) 10 dakika sonra bilgisayar tamamen donuyor ve çözüm reset atmak oluyor. Reset attıktan sonra o gün bilgisayar daha donmuyor. Fakat sonra durum yine aynı oluyor. Çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık sorunu veya tozlanma olduğunu sanmıyorum zira PC bir aylık. Güç kaynağı yeterli olmasa sürekli sorun çıkarır. Sorun sadece ilk açtığımda oluyor, büyük ihtimalle BIOS'tan ya da virüs olduğunu sanıyorum. BIOS'u nasıl güncelleyebilirim ?

Sistem şöyle Ati HD Radeon 7800 ekran kartı, AMD FX 6100 3.30 Ghz işlemci, 8 GB bellek.

Not: dxdiag'dan BIOS sürümüne baktım şöyle yazıyor BIOS date:11/15/12 10:05:21 Ver: 04.06.05

Ekran karına baktığımda 7800 series die geçiyo. Anakart modeli ise asus M5A97 EVO R2.0 .Psu derken güç kaynağını kasdediyorsanız alırken 700 watt olduğunu hatırlıyorum.

Not:Bilgisayarım biraz kapalı bir yerde duruyor etki edermi? Zira kasaya dokunduğumda sıcaklık normal ve ısınma sorunu olduğunu sanmıyorum

Tüm sürücüler güncel mi ? O kart ile güncel oyunları Ultra ayarda donmadan oynaman gerekir.
Birde donmayı tam olarak anlatır mısınız ?

Sürekli olarak düşük FPS'mi alıyorsun yoksa anlık takılmalar mı oluyor ?

Tüm sürücüler güncel mi ? O kart ile güncel oyunları Ultra ayarda donmadan oynaman gerekir.
Birde donmayı tam olarak anlatır mısınız ?

Sürekli olarak düşük FPS'mi alıyorsun yoksa anlık takılmalar mı oluyor ?

Beni tamamen yanlış anladınız :D. Hiçbir takılma olmuyor zaten ekran kartıyla ilgili sizin sayenizde(Bu siteden toplamıştım). Fakat örneğin bir oyuna girdim belli bir süre sonra oyun donuyor ve tek çözüm reset oluyor. Fakat resetten sonra o gün bir daha hiç donmuyor pc mavi ekranda gelmiyorki...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı