Oyun Oynarken %90-100 RAM Kullanımı Normal mi?

Agresifrhyme

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2019
Mesajlar
1.451
Çözümler
6
Merhaba. Benim 4 GB RAM'li (3.50 kullanılıyor) Windows 10 education 32-Bit bilgisayar kullanıyorum. Boştayken yaklaşık %40-%50 RAM kullanılıyor. Bildiğim kadarıyla normal bir durum çalışırken normal kullanımda rahat bir problem olmuyor. Benim asıl sorum ben oyun oynarken vs. RAM kullanımı %80-%100 arası olursa bir problem olur mu? Yanma, kasma, donanımsal bir hasar gibi vs.
 
Hayır. Zaten oyun oynarken en iyi performansı alabilmek için elindeki kaynakların olabildiğince kullanılmasını istersin. Bu çoğu zaman işlemci olmasa da ekran kartı ve RAM için bu söylenebilir. Sorun yok.
 
Yüksek sistemli oyunlar oynamıyorum gmod, PES 2013, Farming Simulator 2015 gibi oyunlar. Zaten genelde oyun oynarken kasma vs. yaşamıyorum fakat RAM'ın Full kullanılması veya işlemcinin Full kullanılması sisteme zarar verir mi diye merak ediyorum. Yanma, hasar gibi vs. endişelenmeli miyim? Yani sağlıklı olur mu bir probleme yol açabilir mi?
 
işlemciler fazla ısınınca zaten performans düşürerek soğumaya çalışıyor, olmazsa oyununuz kapanıyor. Böyle bir şey yaşamadıysanız sorun yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı