Videodaki devre nasıl yapılabilir?

• Konuyu başlatan Nadon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 65

Nadon

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
bu videodaki devreyi yapmak istiyorum. Temellere hakimim ama kafamda herhangi bir şema canlanmıyor. NE555 ve CD4017 kullanılıp yapılan basit bir şey mi diye düşünüyorum; ama o kadar kolay bir devre gibi de görünmüyor. Bilen abilerim, ablalarım, bana bir yol gösterebilir mi acaba? Günlerdir araştırıyorum da, bir şey bulamadım; ne şema ne de bilgi.

Şemayı veya çalışma mantığında Bana yol gösterebilecek Abilerim Ablalarım var mı?

Belirttiğin entegreler ile yürüyen ışık devresi gibi duruyor. Ledler 3erli grup şeklinde kayıyor ve fiziksel olarak kalp şeklinde montaj yapmışlar. Şu ekteki devre işini görebilir, bunun ikilisi gibi duruyor ikisinin geçişlerinide tutturursan iş görebilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NE555 ve Shift Register ile de yapılabilir, dediğin şekilde NE555 ve 4017 ile de yapılabilir, ucuz MCU kullanılarak da yapılabilir, ben fantazi yapmak istiyorum dersen çoklu transistör barındıran entegreler ile de yapılabilir.

Çıkış akımı 3 LED'i sürmeye yetmeyen entegreler için tekli ya da çoklu transistör kullanman gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı