Oyun oynarken aniden sistem donuyor

arishua

Kilopat
Yer
Türkiye
RAM
16GB (8x2) DDR4 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
KIOXIA-EXCERIA 480GB
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
H510M H
İşlemci
Intel i5-11400F
1661520068488.png

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Oyun oynarken rastgele bir zamanda bilgisayar ekranı donuyor (ekran siyah olmuyor fotoğraf gibi donuyor ve sesler gidiyor) fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Yukarıdaki Kernel Power hatası verilen zamanlar tam da ekranın donduğu zamana denk geliyor. Bunun sebebinin güç kaynağı olduğundan nasıl emin olabilirim?

Denediklerim:
  1. OCCT ile 10 dakikalık Power testi yaptım.
  2. İşlemciyi undervolt yaparak kullanmayı denedim.
  3. Ekran kartına yaptığım küçük Overclock'u geri aldım.
  4. Testmem5 ile test yaptım fakat 0 sorun çıktı.
Sorunun tam olarak neden olduğunu kesin olarak anlayabileceğim yol nedir?

Sistem:

Intel Core i5-11400F
XFX Speedster swft 210 AMD radeon™ RX 6600 XT.
16 GB (8x2) DDR4 3200 MHz RAM.
500W PSU.
İşletim sistemi olarak da Windows 11 Pro 64 Bit kullanıyorum.

Çıkardıktan sonra ne yapacağım? Yani bu her oyunu açtığım zaman olmuyor, oyunu oynarken çok beklenmeyen zamanlarda oluyor. Yukarıda attığımda mesela 21 Ağustos, 23 Ağustos ve bugün olmuştu. Böyle tek tek test etmek biraz şansa kalıyor.

O zaman çıkarp bir süre test edin bende bu durumu yaşamıştım sorun RAM'deymiş.

Eki Görüntüle 1496581
Bu arada size yukarıda attığım SSD bilgilerinde sıcaklık 53 fakat şuanda 70 derece oldu. SSD'nin 70 derece olması normal mi?

Bunu yapabilmem pek mümkün değil, kasanın içindeki parçaları kurcalamak istemiyorum. Memtest86 ile halletmem mümkün değil midir?
M.2 SSD için idare eder bir sıcaklık 70 derece.

Arkadaşın dediği gibi RAM belleklerinizde sorun olabilir. Hangi PSU'yu kullanıyorsunuz? Marka model.

Memtest86'yı yaptığımda 0 sorun çıktı. Bugün tekrardan dondu fakat şunu farkettim:

• Donma sadece League of Legends oyununda oluyor.
  • Donduğunda League of Legends haricinde YouTube, Spotify gibi yerlerden gelen sesleri duymaya devam ediyorum fakat oyunun sesleri yok.
Oyunun tüm bilgisayarı dondurma gibi bir şey yapması mümkün mü? Bu arada Ctrl + Alt + Delete ile Görev Yöneticine falan da ulaşamıyorum. Ayrıca oyunu tamamen silip geri de yükledim. Belki HD Tune Pro test sonucu isterseniz:

1662142834657.png

M.2 SSD için idare eder bir sıcaklık 70 derece.

Arkadaşın dediği gibi RAM belleklerinizde sorun olabilir. Hangi PSU'yu kullanıyorsunuz? Marka model.
Hangi PSU'yu kullandığımı bilmiyorum, nerden bakabilirim onu da bilmiyorum ama 500W olduğunu biliyorum. Kullandığım sistemi zaten ben hazır olarak almıştım. Casper Excalibur E60H.114F-BVK0X-0FC modeli fakat ben ekran kartını RX 6600 XT ile değiştirdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı