Oyun oynarken arka planda bir uygulama açınca RX 570 sistem donuyor

Bloodlinee

Hectopat
Daha fazla  
YouTube'dan arka planda müzik dinlemek istiyorum. Oynadığım oyunda Knight Online PC donuyor açar açmaz. Sorun ne olabilir? R51600 RX570 480 GB Gigabyte SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM miktarını yazmamışsınız, onla alakalı olabilir.

8 GB RAM günümüz için çok yetersiz. Sadece Windows 3-4 GB RAM harcıyor. Muhtemelen arkada çalışan tek uygulamada YouTube olmadığı için (hizmetler, yazılımlar vb.)RAM dolunca sistem takılıyor olabilir. Oyunu ve YouTube'u açınca Görev Yöneticisi'nden bakabilir misiniz ne kadar harcadığına?

Radeon Software üzerindeki bildirimleri kontrol edebilir misiniz?
Wattman var sadece.

8 GB RAM günümüz için çok yetersiz. Sadece Windows 3-4 GB RAM harcıyor. Muhtemelen arkada çalışan tek uygulamada YouTube olmadığı için (hizmetler, yazılımlar vb.)RAM dolunca sistem takılıyor olabilir. Oyunu ve YouTube'u açınca Görev Yöneticisi'nden bakabilir misiniz ne kadar harcadığına?
Baktım bellek durumu %78 falandı farklı boş uygulamalari kapaltıyorum knight online fazla ram kullanmıyor

En son ne zaman temiz kurulum yaptınız peki?

WattMan var sadece.

Tahmin ettiğim gibi, benzer sorunu aynı ekran kartı ile yaşıyordum. Önce ara sıra WattMan uyarısı vermeye başladı kart daha sonra oyunu alta atsam bile sistem çöküyordu. WattMan hatası bazen ekran kartı bazen ise ekran kartı harici bir donanım kaynaklı olabiliyor. Sistem donduktan sonra olay görüntüleyicisine bir göz atın, donduğu zaman dilimi civarında bir hata kodu olması lazım. Bellek testi yapın. Ek olarak karta undervolt yapabilirsiniz. Çözüldü: Wattman hatası nedir? Bilgisayardaki Hatalı RAM Nasıl Bulunur?

Tahmin ettiğim gibi, benzer sorunu aynı ekran kartı ile yaşıyordum. Önce ara sıra WattMan uyarısı vermeye başladı kart daha sonra oyunu alta atsam bile sistem çöküyordu. WattMan hatası bazen ekran kartı bazen ise ekran kartı harici bir donanım kaynaklı olabiliyor. Sistem donduktan sonra olay görüntüleyicisine bir göz atın, donduğu zaman dilimi civarında bir hata kodu olması lazım. Bellek testi yapın. Ek olarak karta undervolt yapabilirsiniz. Çözüldü: Wattman hatası nedir? Bilgisayardaki Hatalı RAM Nasıl Bulunur?
Uygulamada ne gördüğüme bakın: "Technopat" RX 570 sistemde oyun oynarken mavi ekran bu konuda olay goruntülüyecisinden hatayı paylasmistim

Hocam birde bende şöyle sorun var PC donarsa oluyor sadece. Dondukdan sonra reset tuşu ile PC yi kapaltiyorum tekrar açtığımda 5-8 dakika mönitöre ve klavye mause görüntü gelmiyor sadece dondugunda yapıyor bunu benim PC nalları dikmiş

Uygulamada ne gördüğüme bakın: "Technopat" RX 570 sistemde oyun oynarken mavi ekran bu konuda olay goruntülüyecisinden hatayı paylasmistim.

Hocam bir de bende şöyle sorun var PC donarsa oluyor sadece. Dondukdan sonra reset tuşu ile PC'yi kapaltiyorum tekrar açtığımda 5-8 dakika mönitöre ve klavye mouse görüntü gelmiyor sadece dondugunda yapıyor bunu benim PC nalları dikmiş.

Hocam arkadaşın da orada belirttiği gibi sorun muhtemelen ekran kartı kaynaklı. Attığım rehberdeki gibi kartı undervolt ederek bu sorundan kurtulabilenler var, kart Sapphire'ler gibi çift BIOS özelliğine sahip ise üzerindeki BIOS Switch'i diğer yöne kaydırarak daha düşük frekanslar ile tekrar deneyin. Bende ne yazık ki işe yaramadı, sadece sorunun tekrar sıklığını azalttı ve sorunu kartı satarak kökünden çözdüm.
İkinci eklediğiniz kısım için daha tecrübeli bir arkadaş yardımcı olsa daha doğru olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı