Çözüldü Oyun oynarken bilgisayar aniden kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

suat73737

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
işlemci: amd reyzen 5 3600
ekran kartı: RX 6600
ana kart: gigabeyt a520m h
psu: rampage rpm 600 80p bronze
ram: t force 8+8 =16gb 3200mhz
ssd: 1tb m2
Merhaba. Bilgisayarım oyun oynarken aniden kapanıyor bu her oyun için geçerli oyuna girdikten 5 dakika sonra bilgisayar kapanıyor kesinlikle sıcaklıktan değil. Yani oyunlarda Max sicaklık GPU 60 derce CPU 50 derece falan bunun yazılımsal veya sürücülerden kaynaklanıyor olduğunu düşünüyorum. Yazılımsal veya sürücü sorunu olduğunu nasıl anlarım? Simdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam eğer elinizde başka bir PSU varsa deneyebilirsin. Veya bir arkadaşın ödünç alıp deneyebilirsin. Dene bak eğer psudansa değişirsin. Boş yere gereksiz masraf açma kendine.

Tm hocam.

Size başka bir konudan alıntı yapıyorum, bakmak isterseniz linkini aşağıya bırakacağım.

"
Arkadaşlar, yeni bir PSU almam gerek bütçeme önem verdiğim için şunu düşündüm.

Rampage RMP-600-80P 600 W 12 CM 80+ Fanlı Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri

Sizce alınır mı? Bütçe önemli.

Birisi de demiş ki "alma aldırma sakın bende 850W vardı PC sürekli kapanıyordu oyunlarda."
Oyunlarda reset attığını söyleyen birkaç yorum daha gördüm. Diyeceğim o ki PSU biraz mimlenmiş bir PSU. Kesin PSU'dan kaynaklıdır diyemem ama değiştirirseniz probleminiz çözülecektir kanaatindeyim. Kaliteli markaları seçmenizi tavsiye ederim.

Kaynak linki: Güç kaynağı Rampage 600W 80+Bronz alınır mı?

Hocam ben galıba WattMan hatası alıyordum.

bu arkadaşın dediklerıne baktım ve galıba benımkindede WattMan hatası olabileceginden şüphelendim çünkü adamların dediklerine göre sappharin markaları ekran kartlarına overclock yaparak zorluyormuş bende denedim AMD'nın önerdigi ayarları yaptım bu video da bana yardımcı oldu Witcher oyununda bir bölüm vardı orayı hiç geçemiyordum süreklı bilgisayar kapanıyordu en sonunda o videodakı arkadasin dediklerını yaptım ve az önce 160 FPS de orayı rahatlıkla geçtim ilerleyen zamanlarda tekrar bakacağım ve dönüş yapacağım desteğiniz için teşekkür ederim.
Tm hocam.

bu arkadaşın dediklerıne baktım ve galıba benımkindede WattMan hatası olabileceginden şüphelendim çünkü adamların dediklerine göre sappharin markaları ekran kartlarına overclock yaparak zorluyormuş bende denedim AMD'nın önerdigi ayarları yaptım bu video da bana yardımcı oldu Witcher oyununda bir bölüm vardı orayı hiç geçemiyordum süreklı bilgisayar kapanıyordu en sonunda o videodakı arkadasin dediklerını yaptım ve az önce 160 FPS de orayı rahatlıkla geçtim ilerleyen zamanlarda tekrar bakacağım ve dönüş yapacağım desteğiniz için teşekkür ederim.
Sorunu çözmenize sevindim. Umarım öyledir, masraftan kurtulursunuz :)

PSU kaynaklı olsa restart atması gerekmez miydi? Sonuçta güç gittiği için sistem kapanıyor fakat aniden güç tekrar geliyor.
Olay görüntüleyicisinde gözükür WattMan olsa. Bir daha yaşarsan bakarsın.

Sorunu çözmenize sevindim. Umarım öyledir, masraftan kurtulursunuz :)

Çok sağ ol un hocam desteğinizle oldu hepinize teşekkür ediyorum.

PSU kaynaklı olsa restart atması gerekmez miydi? Sonuçta güç gittiği için sistem kapanıyor fakat aniden güç tekrar geliyor.
Olay görüntüleyicisinde gözükür WattMan olsa. Bir daha yaşarsan bakarsın.

Nasıl yani.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı