Oyun oynarken bilgisayar kilitleniyor

Makaleler
1
Yer
Nevşehir Merkez
İlk kez başıma PES 2019'da geldi. Maç yaparken birden ekran dondu, böyle hoparlörden şase sesi gibi ses geldi restart attım. Açılışta fan çok hızlı çalıştı düzeldi ve oyunun bütün ayarları sıfırlandı. Sizce hata PES 2019'da mi donanımsal bir arıza mi?

İlk kez başıma PES 2019'da geldi. Maç yaparken birden ekran dondu, böyle hoparlörden şase sesi gibi ses geldi restart attım. Açılışta fan çok hızlı çalıştı düzeldi ve oyunun bütün ayarları sıfırlandı. Sizce hata PES 2019'da mi donanımsal bir arıza mi?

Harddisk ya da SSD'nin (M.2 değilse) SATA kablosunu kontrol ettin mi?

Oyun içi sıcaklık değerlerini MSI Afterburner ile kontrol edip bizimle paylaşın.
Sıcaklık oyun içind e 55 di reset ayıp açtığımda 50'di zaten ki şuan 1 saat MK10 oynadim birsey olmadi sadece PES2019 da oldu ve oyun veri hatalı felan deyip sıfırdan kurdu kendini.
Harddisk ya da SSD'nin (M.2 değilse) SATA kablosunu kontrol ettin mi?
HDD hocam benim de aklıma ilk gelen HDD mi arızalı ? Ama diğer oyunlari oynadım hep aceba arizalanacak mi parçalar daha 1 aylık garanti ile felan uğraşmak istemiyorum.
Sisteme stres testi uyguladım. Islemci 72 dereceyi geçmedi stok fan ile ekran kartı 75 dereceyi geçmedi ki daha yeni MB511 kasaya dizdigimde ve Akaşa venom çift fan kullanacam bu derecelerin çok daha altına düser inşallah bi sıkıntı olmazsa. PSU'dan şüphelendim lakin öyle bişey olsa gene yapması lazımdı. Sonra tek HDD test yaptığımda aşırı bi ses var sesi kayıt ettim ama atamıyorum sanki cızırtı sesi ama biraz daha kalın ve seri tabi testi bırakınca sorun yok lakin oyunlara girerken de o sesi aliyorum. Başka ne sebeb olabilir ki sistemde işlemci, ram, anakart ve ekran kartı 1 aylık daha. Lol, MK10, ETS, Pubg gibi oyunlarda yapmıyor sadece PES 2019'da yaptı. Valla dert oldu içime gece gece😁.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı