mustafaoguz
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Animasyon
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce oyun oynarken bilgisayar kapanmıştı sandım ki ısıdan dolayı sırf bu yüzden işlemci soğutucumu değiştirdim. Daha önce takılı olan Termaltake Contact 21 aynısından taktırdım. Aida 64 programı ile kontrol ettiğimde oyunlarda 55 dereceyi geçmemeye başladı ısı problemi düzeldi. 1 Hafta hiç bir problem olmadı sonrasında bilgisayar kasmaya girmeye başladı çok fazla işlem yapınca bilgisayar hareket etmicek kadar yavaşlıyordu. 5 Dakikada bilgisayarı yeniden başlat düğmesine basıp 15 dakikada kapanmasını bekledim siz düşünün. Bir abinin tavsiyesi üzerine resimde göreceğiniz programı yükleyip test ettirdim. Format atmamı taviye etti bende tavsiyesi üzerine Windows 7 yüklüydü virüs yüzünden mi acaba diyerek ve tavsiye ile Windows 8.1'e yükselttim. Kasmalar azaldı şimdi de sabahları bilgisayarı açmak için düğmeye basıyorum Windows 8.1 logosunun oraya geliyor 25 30 saniye orda kalıyor ve bilgisayar kendini kapatıyor komple. Bazende yeniden başlatıyor o logoda kasma yapınca ve onarmaya aldı bir seferde. Aynı abiye sorduğumda power suplaydan sebep kapanma sebebi olabilceğini söyledi hatta ilk oyun sırasında bilgisayarının kapanmasının sebebi ısı değil ya HDD ya da power suplay olabilir dedi. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.