Oyun oynarken birbirinden farklı mavi ekran hataları

Peterpan

Hectopat
Daha fazla  
Berbat bir sorunum var. Oyun oynarken ilk 5-10 dakika içerisinde bu lanet mavi ekran hatalarını alıyorum. Buna neyin sebep olduğunu bilmiyorum (muhtemelen ekran kartı sürücüsü ile ilgili) ama neredeyse her şeyi denedim. Sürücüleri en son sürümlerine güncelledim. Memtest yaptım ve hata vermedi. Bazı BIOS ayarlarını değiştirmeyi denedim. Hatta temiz bir format attım ama hala mavi ekran hataları alıyorum. Bu sorun olmadan önce birçok oyunu neredeyse hiç mavi ekran hatası almadan oynuyordum. Herhangi bir yardım için teşekkürler.

Sistem:
Ram: 4 GB DDR2 800 MHz
İşlemci: AMD Athlon x2 6000+
GPU: Nvidia GeForce GT 520 1 GB

DMP dosyalarını isteyenler için:

Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidumpa bakmadım ama genelde oyun esnasında mavi ekran alıyorsan donanımsal bir sıkıntı vardır. Sistem muhtemelen çok ısınıyor ve hata veriyor. Bir kasa içi temizliği ve termal macun yenilemesi öneriyorum. Bunun yanında güvenilir bir kaynaktan (Örn. Technopat, Microsoft) orjinal (üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmamış) bir sistem kalıp dosyasıyla format atmanızı ve Nvidia'dan sürücüleri doğru seçerek kurmanızı tavsiye ediyorum.

Tavsiye için teşekkürler lakin macun yenileyeli birkaç ay oldu ve 2014 yapımı wolfenstein the new order oynarken hata almıyorken 2008 yapımı fallout 3 oyununda 5 dakika içinde hata alıyorum. Skyrim special edition oynarken de hata veriyor, hem de 2 dakika içinde. Bethesdanın bana garezi mi var bilmiyorum ama yazılımsal olduğuna eminim. Mavi ekran hataları gelmeden önce bilgisayarı sıfırlamak zorunda kalmıştım çünkü C: ana dizininde nvlddmkm.sys diye bi dosyayı silmiştim ve bilgisayar açılmamaya başlamıştı. Sıfırladıktan sonra da devamlı olarak hata almaya başlayınca temiz bir format attım ama düzelmedi. Dmp dosyalarını açınca neyin hata verdiğini göremedim ve buraya yazayım dedim.

Sadece bazı oyunlarda oluyorsa ısınmadan kaynaklı bir probleminiz yokmuş gerçekten. Ama hata aldığınız oyunlarında buna sebep olması saçma olur. Bu sorun sadece eski oyunlarda oluyorsa ekran kartınız bu oyunlarda driver uyuşmazlığı yaşıyor olabilir (Eski DirectX sürümlerini kullandıklarından). Bu sorun sadece OpenGL ya da DirectX tabanlı oyunlarda mı oluyor yoksa ikisinde de karşılaşıyor musunuz?

Sadece eski oyunlarda olan bir şey değil zira skyrim se 2016 yılında çıktı. Sanırım open gl olanlarda sıkıntı yok. Acaba directx redisti kurup ardından ekran kartı sürücüsünü kurdum diye mi oldu?
Düzenleme: evet sorun direct3d tabanlı oyunlarda directx8 sürümü eski oyunlar ve opengl tabanlı oyunlar problemsiz ama directx 9, 10 ve 11 tabanlılarda mavi ekran hatası alıyorum.

Düzenleme: Tekrar format attım ilk önce ekran kartı sürücüleri kurdum ardından directxi kurdum csgo oynarken birkaç dakika içinde tekrar mavi ekran aldım. Sorun direct3d tabanlı oyunlarda cereyan ediyor. Henüz çözüm bulabilmiş değilim.

Onca format ve driver denemelerinize rağmen sorun çözülmüyorsa oyun dosyalarını denetleyin ya da baştan kurun. Değişme yoksa sorunu BIOS'ta ya da donanımlarda aramaktan başka çare kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…