Oyun oynarken birden siyah ekran oldu

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Kioxia Exceria G2 500 GB | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
Merhaba arkadaşlar, oyun oynuyordum ve birden siyah ekran geldi, ekran kartının fanları bir anda yavaşladı. Ardından bilgisayarı kapayıp açtım ve AMD yazılımından beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi bildirimi geldi. Önceden olmuştu ama sorun etmedim sizce, sorun nedir?

Hocam yine aynı şey oldu.Başka oyunda kartın fanları bir anda yavaşladı ardından sürücü zaman aşımı hatası geldi.Son cümlede anlatmak istediğinizi ne hocam tam olarak anlamadım.
Ekran kartının işlem ve ram hızlarını düşür biraz manuel ayarlardan, normal hız 2000 ve oc'si 2500 ise 2200 ye sabitle mesela, gerçi ekran görüntüsü falan atsan fena olmaz değil mi.

Ekran kartının işlem ve ram hızlarını düşür biraz manuel ayarlardan, normal hız 2000 ve oc'si 2500 ise 2200 ye sabitle mesela, gerçi ekran görüntüsü falan atsan fena olmaz değil mi.
AMD yazılımından mı yapayım hocam?Kastettiğiniz yer burası mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-04 224944.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-04 224944.png
    106,6 KB · Görüntüleme: 31
AMD yazılımından mı yapayım hocam?Kastettiğiniz yer burası mı?
Bir de GPU Z den tam pencere görüntüsü atar mısın... neyse gerek kalmadı, foruma baktım, genele baktım, ağırlıklı olarak problem Vbios güncellemesi zorunlu tuttuktan sonra ortaya çıkmış - senin gpu z ile o konudakini ve günceli karşılaştırabilirsin.

Şurada okuabilirsin.

(Link kelimeye gömülmemişse - bazen oluyor:

)

Bir ihtimal son çözüm önerim vBios'u düşürmek veya attığın ekran görüntüsünda sağdaki manuel ayarlardan (veya sadece hız aşırtma Vram kısmından) 1750 yerine 1500'e çekmek olacak. VBios düşürmek için de önceki vbios'u bulmak gerek.

Son düzenleme:
Bir de GPU Z den tam pencere görüntüsü atar mısın... neyse gerek kalmadı, foruma baktım, genele baktım, ağırlıklı olarak problem Vbios güncellemesi zorunlu tuttuktan sonra ortaya çıkmış - senin gpu z ile o konudakini ve günceli karşılaştırabilirsin.

Şurada okuabilirsin.

(Link kelimeye gömülmemişse - bazen oluyor:

)

Bir ihtimal son çözüm önerim vBios'u düşürmek veya attığın ekran görüntüsünda sağdaki manuel ayarlardan (veya sadece hız aşırtma Vram kısmından) 1750 yerine 1500'e çekmek olacak. VBios düşürmek için de önceki vbios'u bulmak gerek.
Benimkiyle konudaki farklı değerler var BIOS version da aynı,konudakinin bazı değerleri daha yüksek.Hocam vBios güncel değilse güncellesem de düzelir mi?Kartın güncel orjinal vBios değerlerini bulamadım.

Son düzenleme:
Benimkiyle konudaki farklı değerler var BIOS version da aynı,konudakinin bazı değerleri daha yüksek.Hocam vBios güncel değilse güncellesem de düzelir mi?Kartın güncel orjinal vBios değerlerini bulamadım.
GPU Z de ne gösteriyor?

GPU Z de ne gösteriyor?

Hocam kartın TechPowerUp sitesinden VBIOS yükleme yerini buldum sanırım ve değerler benimkiyle aynı değil, en alttaki en güncel versiyonu.Fakat BIOS versiyonları aynı.

Hocam kartın TechPowerUp sitesinden VBIOS yükleme yerini buldum sanırım ve değerler benimkiyle aynı değil, en alttaki en güncel versiyonu.Fakat BIOS versiyonları aynı.
Az önce tekrardan aynı hata başıma geldi sürekli geliyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-04 234928.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-04 234928.png
    51,7 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2024-10-04 235231.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-04 235231.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Evet son çare bu : Alttan 2. olan, 1750 yerine 1500'e çekecek hızı, ancak sürücü güncellediğinde zorla/force update yapabilir... ya da sen sende kurulu o sürücü ayarlarından elle ayarlayayıp Vram hızını düşürüp deneyeceksin, olursa güzel, olmazsa bunu denemen gerekecek.

Evet son çare bu : Alttan 2. olan, 1750 yerine 1500'e çekecek hızı, ancak sürücü güncellediğinde zorla/force update yapabilir... ya da sen sende kurulu o sürücü ayarlarından elle ayarlayayıp Vram hızını düşürüp deneyeceksin, olursa güzel, olmazsa bunu denemen gerekecek.
Yani VBIOS sürümü mü düşürmem gerekecek?Elle sürücü ayarlarından Vram hızı 1750'nin altına düşmüyor.

Yani VBIOS sürümü mü düşürmem gerekecek?
Evet ve daha önce yazdığıma da dikkat etmen gerekecek düşürdükten sonra güzel güzel oynarken tekrar başlarsa sürücü ve gpu z üzerinden tekrar vbios kontrolü.

Başka çözüm kalmadı elimizde bu ikisi var.

Evet ve daha önce yazdığıma da dikkat etmen gerekecek düşürdükten sonra güzel güzel oynarken tekrar başlarsa sürücü ve gpu z üzerinden tekrar vbios kontrolü.

Başka çözüm kalmadı elimizde bu ikisi var.
Hocam GPU-Z'den lookupa bastığımda şu şekilde iki tane seçenek çıkıyor birinin VRam hızı düşük:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-10-05 001353.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-05 001353.png
    121,7 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı