Oyun oynarken ekran gidiyor ve fanlar full güçte çalışmaya başlıyor

fatih.1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 14th Gen 14400F
Gigabye Windforce RTX 4070 Super
32 Gb Crucial DDR 4 Ram
1TB Crucial M2 SSD
Thermaltake ThoughPower GF A3 850W 80+Gold
Thermaltake Water 3.0 aRGB 360mm
Xigmatek Y Pro Odin 2
Meslek
Öğrenci
RAM
32 gb ddr4 pro crucial
SSD veya HDD modeli
Crucial 1TB p3ro
Ekran kartı
RTX 4070 SUPER gigabyte windforce
Anakart
Gigabyte B760M H DDR4
İşlemci
İntel Core İ5 14400F
Oyun oynarken bir anda görüntü gidiyor ve fanlar çok yüksek devirde yüksek sesle çalışmaya başlıyor. Bu sorunu en son geçen sene yaşamıştım bilgisayarımda. PSU değişerek çözmüştüm 1 sene geçti ve dün tekrar aynı şeyi yaşadım. PSU modelim Thermaltake thoughpower GF A3 850W 80Plus Gold. Ekran kartıma giden güç kablosu 2 kablo halinde gelip birleşiyor. Isınma sorunum yok. Driverlarımda hata olabilir bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Oyun oynarken bir anda görüntü gidiyor ve fanlar çok yüksek devirde yüksek sesle çalışmaya başlıyor. Bu sorunu en son geçen sene yaşamıştım bilgisayarımda. PSU değişerek çözmüştüm 1 sene geçti ve dün tekrar aynı şeyi yaşadım. PSU modelim Thermaltake thoughpower GF A3 850W 80Plus Gold. Ekran kartıma giden güç kablosu 2 kablo halinde gelip birleşiyor. Isınma sorunum yok. Driverlarımda hata olabilir bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

BIOS güncelleyin, düzelmez ise sorun PSU gibi duruyor.

BIOS güncelleyin, düzelmez ise sorun PSU gibi duruyor.

PSU test etsem sonuçları atsam olur mu? PSU'yu yeni değiştim çünkü ve 10bin TL verdim. Bir de sorunun ekran kartı kablolamasından kaynaklanabileceğini söylediler ama.

Ekran kartı güç kablosunun diğerini deneyin, elinizde var ise kasanın bağlı olduğu çoklu prizi değiştirmeye çalışın.

Farklı bir ekran kartı ile deneyebilir misin?
maalesef. bilgisayarı vatan bilgisayardan almıştım oraya götürsem yaparlarmı acaba

Ekran kartı güç kablosunun diğerini deneyin, elinizde var ise kasanın bağlı olduğu çoklu prizi değiştirmeye çalışın.
yarın yeni bir çoklu priz alıp deneyeyim. diğer kablo elimde bulunmuyor maalesef ama eğer satılıyorsa alabilirim.

Maalesef. Bilgisayarı Vatan Bilgisayar'dan almıştım oraya götürsem yaparlar mı acaba?

Yarın yeni bir çoklu priz alıp deneyeyim. Diğer kablo elimde bulunmuyor maalesef ama eğer satılıyorsa alabilirim.

Vatana gönderin kontrol etsinler. Yüksek ihtimalle ekran kartında problem var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı