Oyun oynarken ekranın aniden gidip kasanın çalışması

DraxeQ1

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı : Radeon RX 590 Series
İşlemci : AMD Ryzen 5 2600X Six-Core Processor 3.60 GHz
Ram : 8GB
Güç Kaynağı : VX Plus 750
Sistem : Windows 10 Pro 64 bit
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba, bende şöyle bir problem var ve düzeltemiyorum: Oyun oynarken ekranımın aniden gitmesi ve kasanın hâlâ çalışır durumda olması. Bazı oyunlarda sorun yaşanmıyor, ancak bazen oyunda bir efekte girdiğimde bu sorun meydana geliyor. Nasıl düzeltebilirim?

Farklı bir kablo deneyebilirsin, hdmi kullanıyorsan dp kablosu dene, monitör ayarlarında ise kullandığın kablo için uygun sürümü seçtiğinden emin ol. Eğer sorunun çözülmez ise ddu ile gpu sürücüsünü kaldır ve yeni sürümünü kur.

Isınma problemleri olabilir MSI Afterburner ile sıcaklık derecelerini kontrol et.
Güç kaynağında sorun var mı hocam belki yetmiyordur sana
Ekran kartı sürücülerini güncelle veya yeniden indir yükle.
Ekran kartı, RAM çıkar tak (RAM'ları farklı slotlarda dene)
Aklıma gelenler bunlar son olarak monitör kablolarını çıkar tak.

Merhaba sorun ekran kartında olabilir ekran kartı modelini ve güç kaynağının kaç W olduğu paylaşabilir misin?

Önceden herhangi bir problemi yoktu bir gün tekrar oynamaya başladım ardından ekran gitti ve kasa çalışıyordu o günden beri düzelmiyor.

Hangi oyunlarda meydana geliyor? PSU ile de olabilir RAM ile kaynaklıda olabilir RAM'leri temizleyip yerlerini değiştirmeyi denedin mi?

Isınma problemine baktım ancak ısınmadan kapattığını düşünmüyorum güç kaynağında olabilir ancak RAM olduğunu zannetmiyorum çünkü tak çıkar denedim soketler arası yer değiştirdim yine olmuyor ekran kartını da güncelledim.

Hangi oyunlarda meydana geliyor? PSU ile de olabilir RAM ile kaynaklıda olabilir RAM'leri temizleyip yerlerini değiştirmeyi denedin mi?

Denedim, örneğin Roblox da oluyor veya bunun dışında dauntless gibi oyunlarda da oluyor yani kısacası çoğu oyun diyebiliriz.

Ekran kartı ve PSU bilgilerini paylaşabilir misin? Belki yeterli değildir güç.

Merhaba sorun ekran kartında olabilir ekran kartı modelini ve güç kaynağının kaç W olduğu paylaşabilir misin?

Ekran kartı modelim Radeon RX 590 Series ancak güç kaynağımın kaç W olduğunu bilmiyorum

Ekran kartı ve PSU bilgilerini paylaşabilir misin? Belki yeterli değildir güç.

VX Plus 750 ekran kartım ise Radeon RX 590 series.

Ekran kartı modelim Radeon RX 590 series ancak güç kaynağımın kaç W olduğunu bilmiyorum.

VX Plus 750 ekran kartım ise Radeon RX 590 series.

Güç kutusunun üstüne kaç W olduğu yazacaktır kontrol edebilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…