Oyun Oynarken Ekranın Gidip Gelmesi

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben yaklaşık 3 ay önce win 10'a geçiş yaptım. İlk geçtiğimde hiçbir problem yoktu. Ta ki 1 hafta öncesine kadar. Bu sorun sadece oyun oynarken gerçekleşiyor. Mesela bir oyuna girdik 5 dakika sonra ekran bir anda 3-4 saniyeliğine donuyor ve tekrardan geri geliyor. Bu sürekli 10-12 defa tekrarlandığında uzun zaman donuyor ve tekrardan ekran gelmediği için mavi ekran geliyor ve kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı diye bir yazıyla karşılaşıyorum. Durum kodu DPC Watchdog Violation olarak gözüküyor. Bu hatayı çok araştırdım ama sonuca ulaşamadım. SSD Güncelledim, diğer harddiski güncelledim, ekran kartımda aynı şekilde güncel bir durumda. Ayrıca denetim masasına girerek güç seçenekleriylede oynadım herhangi bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ile alakalı bir durum. Ramlerin pinlerini temizle ekran kartı pinlerini temizle eğer çoktandır temizlemiyorsan. Sıcaklıkları kontrol et oyundayken. Mavi ekranlar devam ediyorsa farklı oyunlarda da alttakini uygula paylaş.

Minidump Dosyalarını Upload Etme

Ekran kartı ile alakalı bir durum. Ramlerin pinlerini temizle ekran kartı pinlerini temizle eğer çoktandır temizlemiyorsan. Sıcaklıkları kontrol et oyundayken. Mavi ekranlar devam ediyorsa farklı oyunlarda da alttakini uygula paylaş.

Minidump Dosyalarını Upload Etme

Kasayı yaklaşık en son 2.5 ay önce filan temizlemiştim belki en fazla 3 ay oöuşyur. Fakat ekran kartının fan tarafına sadece ufak bir sulu boya fırçasıyla temizlemiştim. Ekran kartının içini açıp hiç temizlemedim bu yüzden mi bilemiyorum. Ekran kartıda hiç temizlemedim açıkçası. Bu temizlme konusunda ufak bir sorum olacak. Kasanın içini açtıktan sonra saç kurutma makinasıyla soğuk hava vererek temizlesem herhangi bir problem olur mu?

Ekran kartının ısınma problemi olabilir.Modelinide paylaş ve yükteyken yani oyun oynarken sıcaklık tespiti yap yada benchmark testi ilede yükteyken kaç derece olduğuna bak 80 derecenin üstüne çıktığında muhtemelen 90-100 derece olunca sistem kapanır mavi ekran verebilir

Ekran kartının ısınma problemi olabilir.Modelinide paylaş ve yükteyken yani oyun oynarken sıcaklık tespiti yap yada benchmark testi ilede yükteyken kaç derece olduğuna bak 80 derecenin üstüne çıktığında muhtemelen 90-100 derece olunca sistem kapanır mavi ekran verebilir

Yaklaşık 85-90 oluyor. Bugün macun sürücem ve temizlicem ekran kartı ve işlemciyi bakalım neler olacak.

Güç kaynağı kaç watt? Eğer düşükse , ekran kartı bir anda güç kaybediyor olabilir. Ben de yaşamıştım bir kaç kere.

600W power var bilgisayarda. Ekran kartı 500-520w istiyor. 2 tanede fan olduğunu sayarsak kafadan 550w istiyor. Benimki zaten 600w sıkıntı olacağını sanmıyorum.

@dopeboy Soğuk üfledikten sonra sorun olmaz. Sıcaklıkları kontrol edin demiştim ısınma görülüyorsa Cpu ve Gpu macununu yenileyip temizlik yapın kasa yeni alınmadıysa bu yapılması lazım.

Az sonra macunlama yapacağım, teşekkürler. Umarım sonuç alaiblirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı