Oyun oynarken fan devri yükseliyor

Daha fazla  
Arkadaşlar 4060 ekran kartım var otomatikte fan çalışıyor. Bazı oyunlarda gayet sessiz çalışırken bazı oyunlarda 1900 RPM'i görüyor. Bu zararlı mıdır? Biraz ses çıkartıyor ama rahatsız edici derecede bir ses değil. Ve oyununa göre fan RPM'ini ayarlayan bir yazılım vs. var mıdır? Fan RPM'ini değiştirmek zararlı olur mu yoksa otomatikte çalışması iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatikte çalışsın önemli bir şey değil oynadığın oyuna göre yükselmesi ya da düşmesi normal zaten Alan Wake 2 ile Terraria oynarken ki sistem kullanımı çok çok farklı örnek olarak.

Arkadaşlar 4060 ekran kartım var otomatikte fan çalışıyor. Bazı oyunlarda gayet sessiz çalışırken bazı oyunlarda 1900 RPM'i görüyor. Bu zararlı mıdır? Biraz ses çıkartıyor ama rahatsız edici derecede bir ses değil. Ve oyununa göre fan RPM'ini ayarlayan bir yazılım vs. var mıdır? Fan RPM'ini değiştirmek zararlı olur mu yoksa otomatikte çalışması iyi mi?

Bilgisayar ısındığından hızlı çalışır normal. MSI Afterburner'den veya BIOS'tan ayarlayabilirsiniz. Fan RPM'ini soğutamayacak kadar ayarlarsanız çok ısınır gerektiğinden hızlı yaparsanız fanlar zarar görür. Böyle kalması normal bence.

Otomatikte kalsın, sorun yok. Oyunlara göre ekran kartına düşen yük de değiştiği için ısınması ve fan hızı farkı normal. Manuel yapınca ya kart aşırı ısınır, ya da her zaman maksimum güçte çalışıp kafa ütüler. Otomatik kalması iyidir.

Merhaba. Grafik kalitesi yüksek oyunlarda bu tarz fan sesleri normal. Oyunlara göre fan RPM ayarlayan yazılım demişsin fakat ekran kartı onu yaptığı için değişkenlik gösteriyor zaten otomatikte çalışması bana göre iyi değil bir problem olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı