Merhaba dostlar, beni 2-3 gündür uğraştıran sorun için sizlere başvuruyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Windows 10 kullanıyordum 25-30 dakika oynayınca arkadan bir hata sesi geliyor "dınn" diye bir ses gelir ya ondan Sesten sonra ekran kapanıyordu ve gelmiyordu. Gelmesi için bilgisayarı tuştan yeniden başlatıyordum. Açılınca geri oyuna girince 30 dakika sonra yine aynı sorun oluyordu. Windows 7 yükledim aynı sorun bunda da var. Monitörden şüpheleniyordum ama hata sesi bir donanımdan kaynaklı olduğunu düşünmeme yönlendirdi. Sorun ne olabilir? (Sadece oyunlarda oluyor.)
Sistem Özellikleri:
-Pentium G4560
-Adata 2133 MHz DDR4 8 GB RAM
-MSİ GTX 1050 2GB Tek Fanlı modeli
-Aseock H110M DGS R3.0
Böyle hataları çok gördüm genelde ekran kartından kaynaklanıyor oyun esnasında ekran kartınızı bi gözlemleyin bazen fan dönemeyip ısındıgı için olabiliyormuş yada ekran kartını çıkarıp tekrar takın.
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. @time to abandon ship@Fearblood03 adlı dostlarımın dediği şekilde yaptım. Ekran kartını çıkardım bir güzel tozunu aldım ve geri taktım. Yaklaşık 1 saattir PES 2019 Demo oynuyorum ve hala hata vermedi. @26318 sanada teşekkür ederim. Sayende RAM'lerimin arızalı olup olmadığını öğrendim. Konu kilit.