Oyun oynarken görüntüde kasma ve seste robotlaşma oluyor

emrre.exe

Decapat
Daha fazla  
RAM
samsung 8 gb ram 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
Micron 512 gb ssd
Ekran kartı
Radeon Grapichs
İşlemci
Ryzen 7 5825U
Herkese merhaba. Laptopta oyun oynarken veya video izlerken bazen anlık görüntüde kasma ve seste robotlaşma oluyor. Çok sık olmadığı için daha önce dikkat etmemiştim ama artık sinir bozucu olmaya başladı. Sizce neden oluyor nasıl çözebilirim bu sorunu?

Not: Tek kanal 8 GB RAM ve 512 GB SSD var.

Son düzenleyen: Moderatör:
DPC latency olarak genellenen bir durum. LatencyMon adlı programı kurun, programda playa bastıktan sonra belli bir süre bekleyin ve gecikme fazlalığına göre hangi driverların veya işlemlerin daha fazla gecikme yarattığına bakarak ya belirli progrmaları kapamanız. Bazı driverları güncellemeniz veya eski sürümlerine dönmeniz veya güç planınızda ayarlama yapmanız gerekebilir. Her sistemde kendine özgü farklı oluşur bu durum. 2017'den beri laptop kullandığımdan dolayı fazlaca üzerinde uğraştığımdan genellikle ses ve Wireless driverları ve güç planı vs değişikliği ile bir nebze giderilebilir. Onun dışında da AMD chipset sürücülerinin doğru ve güncel şekilde yüklü olduğundan emin olun.

DPC latency olarak genellenen bir durum. LatencyMon adlı programı kurun, programda playa bastıktan sonra belli bir süre bekleyin ve gecikme fazlalığına göre hangi driverların veya işlemlerin daha fazla gecikme yarattığına bakarak ya belirli progrmaları kapamanız. Bazı driverları güncellemeniz veya eski sürümlerine dönmeniz veya güç planınızda ayarlama yapmanız gerekebilir. Her sistemde kendine özgü farklı oluşur bu durum. 2017'den beri laptop kullandığımdan dolayı fazlaca üzerinde uğraştığımdan genellikle ses ve Wireless driverları ve güç planı vs değişikliği ile bir nebze giderilebilir. Onun dışında da AMD chipset sürücülerinin doğru ve güncel şekilde yüklü olduğundan emin olun.
Yaptım sonuç böyle

1 dakika bekledim

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    153,3 KB · Görüntüleme: 54
Yaptım sonuç böyle.

1 dakika bekledim.

Güç planını ben genelde dengeli, ayraç ise en sağda yükske performansta duracak şekilde kullanırdım. Eğer sizde yüksek performans vesaire seçili ise onu deneyin. Ayrıca görüldüğü üzere internet driverında da gecikme mevcut. Eğer kullanmıyorsanız Wi-Fi driverını tamamen aygıtlardan devre dışı bırakıp kablolu takılın, ve laptopun kendi destek sayfasından belirli eski veya yeni tarihli farklı sürücüleri indirip arada fark oluyor mu kontrol edin.

Güç planını ben genelde dengeli, ayraç ise en sağda yükske performansta duracak şekilde kullanırdım. Eğer sizde yüksek performans vesaire seçili ise onu deneyin. Ayrıca görüldüğü üzere internet driverında da gecikme mevcut. Eğer kullanmıyorsanız Wi-Fi driverını tamamen aygıtlardan devre dışı bırakıp kablolu takılın, ve laptopun kendi destek sayfasından belirli eski veya yeni tarihli farklı sürücüleri indirip arada fark oluyor mu kontrol edin.
ben laptopu dengeli modda kullanıyorum. performans ve en iyi performans modları da var ama onlar fan açtığı için pek tercih etmiyorum. wifi driverini kullanıyorum çünkü üniversiteye gidip geliyorum kablosuz internete illaki ihtiyacım oluyor. Bilgisayarı alalı daha 4 ay oldu yani sürücülerini hiç güncellemedim. yeni sürücü indirip kurmak yeterli olur değil mi ? eski sürücüyü silme gibi yapmam gereken bişey var mı ?

Ben laptopu dengeli modda kullanıyorum. Performans ve en iyi performans modları da var ama onlar fan açtığı için pek tercih etmiyorum. Wi-Fi driverini kullanıyorum çünkü üniversiteye gidip geliyorum kablosuz internete illaki ihtiyacım oluyor. Bilgisayarı alalı daha 4 ay oldu yani sürücülerini hiç güncellemedim. Yeni sürücü indirip kurmak yeterli olur değil mi? Eski sürücüyü silme gibi yapmam gereken bir şey var mı?

Temizlik açısından ilk önce eskisini silebilirsin, ama olur da yeni yüklediğinde bir sıkıntı olurs eski versiyona dönmek kolay olsun dersen direk kurabilirsin. Böylece aygıt yöneticisinde direk eski sürücüye dönme şansın da olur. Ben de yurtta çok kullandım laptopu. Sürücüler için ayrı yedek bir klasörüm vardı bir eski bir de güncelin setupu. Ne olur ne olmaz.

Temizlik açısından ilk önce eskisini silebilirsin, ama olur da yeni yüklediğinde bir sıkıntı olurs eski versiyona dönmek kolay olsun dersen direk kurabilirsin. Böylece aygıt yöneticisinde direk eski sürücüye dönme şansın da olur. Ben de yurtta çok kullandım laptopu. Sürücüler için ayrı yedek bir klasörüm vardı bir eski bir de güncelin setupu. Ne olur ne olmaz.
En iyisi ben hiç silmeden yenisini kurayım

bu arada en iyi performans modunda test ettim sonuçları böyle

Ama arkada video açınca veya başka bir iş yapınca değerler yükselebiliyor onu anlamadım

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 1.PNG
    Ekran Alıntısı 1.PNG
    119,9 KB · Görüntüleme: 55
En iyisi ben hiç silmeden yenisini kurayım.

Bu arada en iyi performans modunda test ettim sonuçları böyle.

Güzel, en azından driverlarda sıkıntı pek yok diyebiliriz. Tasarruf modlarında işlemcinin düşük frekanstan dolayı işleri çok fazla itelemesi ve geciktirmesi de buna sebep olabiliyor. Oyun oynarken açık tutmayı tercih edebilirsiniz yüksek performansı.

Güzel, en azından driverlarda sıkıntı pek yok diyebiliriz. Tasarruf modlarında işlemcinin düşük frekanstan dolayı işleri çok fazla itelemesi ve geciktirmesi de buna sebep olabiliyor. Oyun oynarken açık tutmayı tercih edebilirsiniz yüksek performansı.
tamamdır öyle yapıcam. wifi driverini güncelledim ama hiçbir değişiklik olmadı. Zaten en güncel sürümdeydi bence.

Bu seste anlık robotlaşma durumu sadece oyun oynarken olmuyor. youtubede video izlerken de arada oluyor. peki bu neyden kaynaklı. Bios veya ses driverlerini de güncelleyeyim mi ?

Tamamdır öyle yapacağım. Wi-Fi driverini güncelledim ama hiçbir değişiklik olmadı. Zaten en güncel sürümdeydi bence.

Bu seste anlık robotlaşma durumu sadece oyun oynarken olmuyor. YouTube'da video izlerken de arada oluyor. Peki bu neden kaynaklı. BIOS veya ses sürücülerini de güncelleyeyim mi?

Tabii güncellemek fena olmaz, internetteyken anlık voltaj ve frekans oynamalarından dolayı da olabiliyor zaten düşük güç modunda kullanıyorum dediğiniz için fazla fark etmeyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı