Oyun oynarken GPU sürücüsü çöküyor ve "VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR" hatası geliyor

İşletim sistemi
Windows 10

recebat

Zeptopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1_Hb_mrIyHCAhHI3ejrADVevrlIPoRhFB?usp=drive_link
Ekran kartı
Nvidia gtx 1650ti
İşlemci
Amd ryzen 7 4800H
Merhaba, birkaç haftadır Valorant'ta ara ara oynarken ekran kartı sürücüsü çöktü hatası alıyorum ve PC'yi restartlamak istediğimde bazen mavi ekran yiyorum. VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR yazan bir mavi ekranla karşılaşıyorum. Sorunumu şu ana dek sadece Riot oyunlarında yaşadım. Mavi ekran yemesem de ekran kartı çöküyor ve PC resetlemem gerekiyor.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop.
İşlemci: AMD Ryzen 7 4800H.
Ekran kartı: NVIDIA GTX 160 Ti.

Daha önce denediğim yöntemler: NVIDIA ve dahili ekran kartı driverlarını ve BIOS'u güncelledim. DDU ile güvenli olarak ayrı ayrı NVIDIA ve AMD sürücülerini temizleyip baştan uygun bulduğum sürücüleri kurdum. Lenovo Vantage indirdim donanımı taradım bir sıkıntı bulunmadı. 30 dakikalık stres testi yaptım ve bir sıkıntı yaşanmadı. RAM için test de yaptım yine bir sorun bulunmadı. Hatalara dair YouTube'da bulduğum videolardaki her çözümü neredeyse denedim ancak hala çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam siz önereceğimiz her şeyi zaten yapmışsınız. Muhtemelen chipset sorunu var. Ne önermemi beklerdiniz? İçini açıp chipset'i onar dememi mi?

Size en fazla sıfırdan Windows kurun derim ama değişen bir şey olacağını sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı