Oyun oynarken mavi ekran hatası

desper8

Megapat
Dün iki bugün üç kere Albion Online adlı oyunu oynarken mavi ekran hatası aldım. Diğer oynadığım günlerde de hep alıyordum.

Minidump dosyam bu içinde 2 gün boyunca aldığım mavi ekranların loglarını attım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun sürücülerden kaynaklı gözüküyor. DDU programıyla tüm ekran kartı sürücülerini kaldırın. Daha sonra Windows sürümüyle uyumlu güncel ekran kartı sürücülerini indirip yükleyin. Tüm bunlardan sonra en son chipset sürücüsünü yükleyin. Aygıt Yöneticisi'nde sürücüsü kurulmamış bir aygıt varsa kurun.

Asus M5A99X EVO R2.0

Ayrıca bilgisayarım mavi ekran verdikten sonra güç kaynağını kapatıp açmazsam bilgisayarım yeniden başladıkca mavi ekran vermeye devam ediyor. Bu işlem 3 kere sürüyor. Korkarım artık sorun yazılımsal bir sorun değil galiba.

Bios güncelleme işlemi nasıl yapılıyor acaba bilmiyorum da?
Anakartın modeline göre değişebiliyor. Kimisi Windows üzerinden güncelleme ile yapılabiliyor kimisi de güncellemeyi USB'ye yazdırıp Bios'tan bir bölüm üzerinden yapılmasını gerektiriyor. Sizin anakart sanırım USB üzerinden güncellemeyi destekliyor. Benim bu konuda pek bir bilgim yok aslında. Umarım @Recep Baltaş gibi bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olur.

Bu arada sorun yazılımsal değil de, donanımsal da olabilir. Ramlerin yuvasına tam oturup oturmadığını kontrol edin. 2'den fazla ram varsa yuvalarından çıkartıp yerlerini değiştirerek dikkatli bir şekilde iyice yuvalarına yerleştirin.

Son düzenleme:
Kontrol etmiştim zaten konu açmadan önce hatta kontrol ederken hata yapmışım biri tam oturmamış bilgisayar kasıyordu acaba niye kasıyor diye kontrol ettim. Birini iyi takmamışım ama şuan eminim yani hepsi iyi takılı.

Oyunun forumunu da kontrol ettim benim gibi AMD 8000 serisi işlemci olanların çoğunda bu sorun var biraz da oyunla alakalı galiba ama yine de teşekkür ederim. Bilgisayarımı alalı 5 sene oluyor hiç chipset driver yüklememiştim.
Anakartın modeline göre değişebiliyor. Kimisi Windows üzerinden güncelleme ile yapılabiliyor kimisi de güncellemeyi USB'ye yazdırıp Bios'tan bir bölüm üzerinden yapılmasını gerektiriyor. Sizin anakart sanırım USB üzerinden güncellemeyi destekliyor. Benim bu konuda pek bir bilgim yok aslında. Umarım @Recep Baltaş gibi bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olur.

Bu arada sorun yazılımsal değil de, donanımsal da olabilir. Ramlerin yuvasına tam oturup oturmadığını kontrol edin. 2'den fazla ram varsa yuvalarından çıkartıp yerlerini değiştirerek dikkatli bir şekilde iyice yuvalarına yerleştirin.

@17896 Dediklerinin hepsini teker teker tekrardan yaptım bugün oynarken yine mavi ekran hatası aldım. Hatayı yükledim tekrar kontrol edebilir misin hatanın sebebini teşekkürler.
Ayrıca Dump Analyzer diye bir siteden kendim kontrol edeyim dedim böyle bir yazıyla karşılaştım.

A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error conditon.

Tam anlamadım ama sorun galiba donanımsal.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı