Çözüldü Oyun oynarken MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan Jroxy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.905
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jroxy

Kilopat
Yer
Sivas
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Oyun oynarken arada droplar giriyor. Ama akıcıyken bile mavi ekran hatası alabiliyorum arada.
CS:GO ve Fortnite'da oluyor bu LOL de hiç sorun yok.
RAM'leri kontrol ettim sorun yok. HDD'de 10 adet bad sector buldu. SSD yok.
Ekran kartı : Nvidia GTX 660
Ram : Kingston 8GB

Yahu ben o kadar minidump inceledim kesin disk diyemiyorum, sen bir ekran görüntüsüne bekıp kesin disk diyorsun.

Ben öncelikle bellek diyorum. Seçim konu sahibine kalmış...

Aynı hata kodlari aynı mavi ekranları aldım. Memtestte belleklerim temiz çıktı. Tıpkı arkadaş gibi. Kullandığım SSD değişince sorun düzeldi. Arkadaş da harddiskimde bad sector var demiş. Bakınız bu ilk konum bu da diğeri.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i söküp taktım şuan hiçbir oyunda almadım bakalım ne olucak.

Tamam hocam RAM slotunu değiştirip deniyeceğim belki birşeyler çıkar olmazsa SSD almayı düşünüyordum zaten alıp denerim.
Birde testte hiçbir hata almadım. @Recep Baltaş
Recep Baltaş ekran kartı belleklerinde de sorun olabileceğini söylemiş. Bunu anlamak için OCCT indirip GPU memory testi yap 15 dakika boyunca.
Kimse bir ekran görüntüsünden sorunun nerede olduğunu anlayamaz. Aynı hata kodu olmasına rağmen sorun çok farklı yerlerde olabiliyor.
Disk içinde HD tune indirip test et.
Bakın arızanın diskten olup olmadığını anlamak için HD tune kullanabilir. Sonuca göre değiştirir. Adam olamaz dememiş önceliği belleklere ver demiş sadece.

HD Tune ile arıza testini nasıl yapacağımı bilmiyorum ki.

HD tune: HD Tune Pro (Disk testi için. Bad sector taraması yap ve health kısmına bak)
OCCT: OCCT ( Ekran kartı belleklerini yani GPU memory testi yap 15 dakika)
HD Tune ile arıza testini nasıl yapacağımı bilmiyorum ki.
Bakın paylaştığım linklerden indirin. Ve uygulamayı açın. Daha sonra karşınıza gri kutucuklar çıkacak yukarıdan tam tarama diyip diskinizi taratın. Sistemdeki tüm diskleri taratın. Ekstra olarak yukarıdan healt sekmesıne tıklayarak hatalara bakın.
Bilgisayar konusunda aceleci olmamak lazım. Tam diyorsun aha oldu galiba diye 5 dakika sonra pat!
Bende genelde RAM arızası çıkan bir kodla mavi ekran yedim. Ama meğer sadece 1 seferlikmiş. Hiçbir arıza çıkmadı. Yani o kodlar fazla bir şey ifade etmez. Sadece arama çapını azaltıyor. Önemli olan DMP dosyaları.

Bad Sector taraması yaptığımda 10 adet Bad Sector buldu. Health kısmını anlamadığım için bakmadım tekrar deniyeceğim.

Eğer link bıraktığım konulara bakarsanız benim konudaki diskin HD Tune taramalarından temiz çıktığını görebilirsiniz. Ki arkadaşımız diskimde bad sector var demiş.

Bad Sector taraması yaptığımda 10 adet Bad Sector buldu. Health kısmını anlamadığım için bakmadım tekrar deniyeceğim.
İşletim sistemi bu diske mi kurulu?
Health yukarıda en üstte var.
Tamam büyük olasılıkla diskten.
Bir de ekran kartının belleklerini dediğim şekilde test et bakalım.

Health status:warning böyle diyor 3 tane sarı işaretli bölüm var.

Eğer link bıraktığım konulara bakarsanız benim konudaki diskin HD Tune taramalarından temiz çıktığını görebilirsiniz. Ki arkadaşımız diskimde bad sector var demiş.
Tamam birde OCCT ile ekran kartı belleklerini test etsin emin olmak için. Sonrasında diski değiştirir zaten. Bakın anlamadığınız nokta şu peşinizden atlılar mı koşturuyor emin olmakta fayda var.
Health status:warning böyle diyor 3 tane sarı işaretli bölüm var.
Tamam disk ölü.
Bir de isterseniz ekran kartı belleklerinizi test edin emin olalım. Diskten olduğu kesinleşti gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…