Oyun oynarken mental olarak yoruluyorum

Mahmutxd35

Decapat
Daha önce oynamadığım bir oyunu oynarken yani oyunu öğrenme aşamasında zihinsel olarak çok yoruluyorum.

Mesela geçen haftalarda Lies of P başladım. Her gün az az bayağı oynadım.

Sonra oyuna tekrar başladım. 2 haftada geldiğim noktaya 1 günde geldim. Hiç sıkılmadan oynadım. Sonra gene önüm belirsizleşti daha önce oynamadığım yerlere geldim. 1 bölüm günde Max 1 saat oynayıp kapatıyorum. Sizin de böyle mi?

Böyle hevesle yeni bir oyun açıp başına oturup oyundan keyif alamıyorum. Klasik FIFA, LoL, CS tarzı şeyler oynuyorum.

Bu arada not düşmeliyim. Lies of P hakkında bir eleştirim yok. Oyun taş gibi bayağı da sevdim. Sadece bir örnekti, uzun zamandır tüm oyunlarda bunu yaşıyorum.

Daha önce oynamadığım bir oyunu oynarken yani oyunu öğrenme aşamasında zihinsel olarak çok yoruluyorum.

Mesela geçen haftalarda Lies of P başladım. Her gün az az bayağı oynadım.

Sonra oyuna tekrar başladım. 2 haftada geldiğim noktaya 1 günde geldim. Hiç sıkılmadan oynadım. Sonra gene önüm belirsizleşti daha önce oynamadığım yerlere geldim. 1 bölüm günde Max 1 saat oynayıp kapatıyorum. Sizin de böyle mi?

Böyle hevesle yeni bir oyun açıp başına oturup oyundan keyif alamıyorum. Klasik FIFA, LoL, CS tarzı şeyler oynuyorum.

Bu arada not düşmeliyim. Lies of P hakkında bir eleştirim yok. Oyun taş gibi bayağı da sevdim. Sadece bir örnekti, uzun zamandır tüm oyunlarda bunu yaşıyorum.

Ben direk oyunu açmak istemiyorum, açınca da anca 1 saat falan oynayıp bırakıyorum.

Yeni sistem topladım ve aynı şeyi uzun süredir yaşıyorum. Herkeste oluyor sanırım.

Daha hızlı ve şartelleri kapatarak tüketecebileğin içerik varken hikayeli oyunlara girmesi ve başında durması biraz daha zor gelebilir, gayet normal bu devirde. Önerim aynı anda farklı farklı içeriklere dalmaktansa hikayeli bir oyun oynuyorsanız sadece oyuna odaklanın bitirinceye kadar. Dediğim gibi bunun sebebi kolay tüketilebilir içerik orada dururken odak gerektiren oyunlar itici gelir ama kendinizi kaptırırsanız akar gider.

Daha hızlı ve şartelleri kapatarak tüketecebileğin içerik varken hikayeli oyunlara girmesi ve başında durması biraz daha zor gelebilir, normaldir. Önerim aynı anda farklı farklı içeriklere dalmaktansa hikayeli bir oyun oynuyorsanız sadece oyuna odaklanın bitirinceye kadar.

Heves yok ki hocam. 1 saat oynasam çok çabuk yorulmuş hissediyorum. İnsanlar oyunları kafa dağıtmak için oynuyor benim kafamı çok meşgul ediyor yoruyor gibi hissediyorum.

Geçen aylarda no man's Sky'a başlayayım demiştim. Oyuna girdim 1 saat oldu olmadı o ekran karmaşasını gördükten sonra direk kapattım. Bu arada base inşa, Survival tarzı oyunlara bayılırım.

Heves yok ki hocam. 1 saat oynasam çok çabuk yorulmuş hissediyorum. İnsanlar oyunları kafa dağıtmak için oynuyor benim kafamı çok meşgul ediyor yoruyor gibi hissediyorum.

Geçen aylarda no man's Sky'a başlayayım demiştim. Oyuna girdim 1 saat oldu olmadı o ekran karmaşasını gördükten sonra direk kapattım. Bu arada base inşa, Survival tarzı oyunlara bayılırım.
Her oyun herkese göre değil zaten. Mesela ben de arayüz olsun, yan toplanabilir içerikler vs. ile boğan oyunlardan direk uzaklaşıyorum aynı şekilde. Önerim Max Payne gibi dümdüz akan oyunlar oynamanız. Hem kafa yormuyor hem çok güzel deneyim yaşatıyorlar. Survival olarak da Forest gibi yine daha sade, basit oyunlara bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı