Oyun oynarken PC kilitleniyor

Baybars

Megapat
Yer
istanbul
Şöyle bir sorunum var. 1 aydır mahvetti beni belki bir fikir verirsiniz. PC ile internette masaüstünde saatlerce dolaşıyorum video film filan izliyorum sıkıntı yok ancak oyuna giriyorum oyunu oynamadan bekliyorum yine bir sıkıntı yok. Ama oyuna başlayınca birkaç dakika içinde PC bir kilitleniyor ekran kapanmıyor ve hoparlörden düz bir ses geliyor. Öylece kalıyor ve ekrandaki hersey gidiyor. Reset atiyorum bu sefer BIOS ekranina dahi gelemiyorum monitöre görüntü gelmiyor. Şansıma 3 4 saat sonra acilirsa açılıyor linkte oyun sırasında verdiği hatayı gösteren video vardır.

VideoCapture_20181011-164600.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem detaylarını yollarsanız biz de detaylı cevap verebiliriz ancak RAM'lerinizde sorun var gibi gözüküyor. RAM'lerinize test yapmanızı tavsiye ederim.

Sistem detaylarını yollarsanız biz de detaylı cevap verebiliriz ancak RAM'lerinizde sorun var gibi gözüküyor. RAM'lerinize test yapmanızı tavsiye ederim.
RAM'lerin her ikisinide söktüm teker teker slotlarını da değiştirerek denedim sonuç ayni sadece oyunlarda yapıyor. sistem bilgileri için eksik bir şey varsa söylermisiniz şimdiden teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için.
Anakart: Gigabyte GA-970A-DS3P
İşlemci: AMD FX(tm)-6350 Six-Core 3918.8 MHz
Ram: 4GB X2 1600MHz DDR3 GSKİLL
Ekran Kartı: Radeon R9 280X 3GB GDDR5 384bit
HDD: SEAGATE 500gb Barracuda

Son düzenleme:
Sorun ramlarda gibi görünüyor. Ramın tekini çıkartıp test edin. Yine aynı sorunla karşılaşırsan diğer ramı takıp diğerini çıkart. Denemende fayda var.

Sorun ramlarda gibi görünüyor. Ramın tekini çıkartıp test edin. Yine aynı sorunla karşılaşırsan diğer ramı takıp diğerini çıkart. Denemende fayda var.
Ramler ile yapilacak her türlü kombinasyonu yaptım sonuç yok ancak şu dakikalarda yine girmeye çalıştım bir oyuna (pubg mobile) yine aynısını yaptı şunu fark ettim grafik kartım bu hatayi verdikten sonra pc yi kapatmadım bekledim ve ekran kartim baya bir ısındı bu şekilde iken normalde bu hatayı almadan önce ısınma gibi bir durum yoktu bunuda şimdi fark etmiş oldum.

Hocam BİOS pilini çıkartın ve kontrol edin.
Onuda yaptim hatta cmosclear da yaptım anlamadığım husus bu durumda mecbur reset atacağım atıyorum bu sefer monitor ışığı turuncu yanıyor işlemci hdd ekran kartı hepsi çalışıyor ama görüntü gelmiyor 5 6 saat sonra 20 30 kere power butonuna basıyorum şansıma açılırsa açılıyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı