Oyun oynarken RX 580 sistem resetleniyor

Silverhand2077

Hectopat
Daha fazla  
Eskiden oyunları sorunsuz oynardım ama son 1 aydır GTA 5, mad Max gibi oyunları oynayamıyorum 10 dakika oynadıktan sonra PC resetleniyor.
Sistem.
RX 580 8g.
i5-9400F
16 GB RAM.
Prime H310M-F r2.0
AC 220 400watt PSU.

Eskiden oyunları sorunsuz oynardım ama son 1 aydır GTA 5, mad Max gibi oyunları oynayamıyorum 10 dakika oynadıktan sonra PC resetleniyor.
Sistem.
RX 580 8g.
i5-9400F
16 GB RAM.
Prime H310M-F r2.0
AC 220 400watt PSU.
Sıcaklıklara dikkat ediyor musunuz ?
Bilgisayarın hava akışı iyi mi ?
Oturduğunuz yer sıcak mı ?
Kasa tozlu mu ?
Hiç bakım yapıldı mı ?
Bunlardan dolayı Ekran kartı ısınıyor olabilir.

Sistem.
RX 580 8g.
i5-9400F
16 GB RAM.
Prime H310M-F r2.0
AC 220 400watt PSU.

AMD'nin tavsiye ettiği minimum güç kaynağı 500W yüksek ihtimalle güç kaynağın yetmiyor OCCT programından test etmeni öneririm.

Sıcaklıklara dikkat ediyor musunuz?
Bilgisayarın hava akışı iyi mi?
Oturduğunuz yer sıcak mı?
Kasa tozlu mu?
Hiç bakım yapıldı mı?
Bunlardan dolayı ekran kartı ısınıyor olabilir.

Sıcaklık değerleri normal, hava akışı iyidir diye düşünüyorum, oturduğum yer bayağı soğuk, kasada toz yok ama PSU'nun içi bayağı tozlu, bakım olarak işlemci macunu değişti.

AMD'nin tavsiye ettiği minimum güç kaynağı 500W yüksek ihtimalle güç kaynağın yetmiyor OCCT programından test etmeni öneririm.

Olabilir ama 1,5 yıl sorunsuz kullandım.

Bilgisayar resetlemesi çok büyük olasılıkla bir güç sıkıntısı veya yüksek sıcaklık kaynaklıdır, sıcaklık sıkıntısı olmadığını belirtmişsiniz.
Fiziksel sorunlar için;
İlk olarak güç kablolarının tam oturduğunu kontrol edin.
RAM'leri tek tek şekilde deneyin.
Yazılımsal ise;
Bilgisayarda overclock yapıldıysa eski haline döndürün.
SFC /scannow komutu ile dosyaları tarayın.
Ekran kartı driverini temiz bir şekilde kurun(DDU ile)
BIOS ve Windows güncellemelerini yapın.
Bunun dışında AMD bazen sıkıntılı sürücüler çıkartabiliyor benim kartta da şu an benzer bir sorun var onun için eski driveri kurmayı deneyebilirsiniz.

Bilgisayar resetlemesi çok büyük olasılıkla bir güç sıkıntısı veya yüksek sıcaklık kaynaklıdır, sıcaklık sıkıntısı olmadığını belirtmişsiniz.
Fiziksel sorunlar için;
İlk olarak güç kablolarının tam oturduğunu kontrol edin.
RAM'leri tek tek şekilde deneyin.
Yazılımsal ise;
Bilgisayarda overclock yapıldıysa eski haline döndürün.
SFC /scannow komutu ile dosyaları tarayın.
Ekran kartı driverini temiz bir şekilde kurun(DDU ile)
BIOS ve Windows güncellemelerini yapın.
Bunun dışında AMD bazen sıkıntılı sürücüler çıkartabiliyor benim kartta da şu an benzer bir sorun var onun için eski driveri kurmayı deneyebilirsiniz.

Driverları deneyeceğim ayrıca yakın zamanda ekran kartı macununu yenileyeceğim ve PSU'yu değiştireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı