Roni2

Decapat
Selam, ben Berkay. haftalarca uğraştığım bir sorun ile ilgili yardımınıza başvurmak istedim.

Sistemim:
  • i3 540.
  • RX 580.
  • Güç kaynağı: Cooler Master 500W 80 Plus.
  • RAM: DDR 3 2x4-8 GB
RDR2'yi Ultra grafiklerde 1080p çözünürlükte ortalama 30 FPS ile oynuyorum ama sıkça PC kendine yeniden başlıyor. Ben de AMD GPU Control'dan şunu yaptım:

Ekran görüntüsü 2021-01-11 014855.png

Gördüğünüz gibi maksimum frekansı -40'a getirdim. Bunu yaptıktan sonra ise sorun çözüldü ama 30 FPS'ten 20 FPS'lere düştü maalesef ve güç tüketimi 150W'tan 85'e düştü ortalama. İşlemci kulanımı %90. GPU kulanımı darboğazdan ötürü zikzaklar çiziyor ama hiçbir şekilde drop girmiyor. Total War Troy Saga oyununda grafikleri düşürdüğümde PC tekrar yeniden başlıyor kendine. Ultra'ya çektiğimde ise ortalama 40 FPS'lerde.

Not: Total War'da maksimum frekans otomatikteydi. İşlemci kulanımı ise %50. GPU kulanımı %100. Güç tüketimi 150W.

RDR2'de ortalama CPU sıcaklığı 60C. GPU sıcaklığı. 70C.

Not: CPU ve GPU'yu "AIDA64 Extreme" programı ile stres testine soktum. CPU ve GPU %100 kullanımda bile PC yeniden başlamadı. 8+6 pin girişi var GPU'da ama sadece 8 pini çalışıyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Problem GPU kaynaklı olabilir. AMD RX 580'de undervolt yapmadan önce bende de bazen ekran donuyor, bilgisayar reset atıyordu. Radeon WattMan tarzı bir bildirim alıyor musunuz Radeon yazılımında?
Bir başka ihtimal güç kaynağınız ekran kartı için yeterli olmayabilir.
Ben bu ayarları yaptıktan sonra düzeldi ayrıca performansta da düşüş yaşamadım.

2 yıldır kullanıyorum ancak, tek kelimeyle nefret ettim artık RX580 denen karttan. Yüzlerce sorun başlığı, siyah ekrana düşmek, yok bilmem ne. O kadar para bayılıyoruz, ondan sonra uğraş dur. Undervolt da yapsan yine günün birinde bir şekilde arıza çıkarıyor. Para olsa ilk yapmak istediğim şey Nvidia'ya geri dönmek olacak. Döneminde de HD7850'de yaşanan tüm problemlerden, GTX660'a geçerek kurtulmuştum. Biraz dert yandım ama affola. 🙁

Problem GPU kaynaklı olabilir. AMD RX 580'de undervolt yapmadan önce bende de bazen ekran donuyor, bilgisayar reset atıyordu. Radeon WattMan tarzı bir bildirim alıyor musunuz Radeon yazılımında?

Kanka gerçekten i3 540'a RX 580 mi taktın?
Gerçekten kanka :d
Dostum senin o işlemciye en fazla GT 1030 falan takman lazım. Daha fazla sorun çıksın istemiyorsan PC'yi çalıştırma bile :)
Aman ne olacaksa olsun :d

Foruma baktım ama gerçektende bilgisayarlarla ilgili bilgim vasat. Hiç bir bilgim yok. Rica etsem team viwer veya başka bir yerden bağlanıp yaparmısınız. Zahmet olmassa.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-01-11 160419.png
    Ekran görüntüsü 2021-01-11 160419.png
    44,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı