Oyun oynarken sistem bir anda kasmaya başlıyor

BayGumb

Zeptopat
Daha fazla  
Normal bir sekilde oyun oynarken bir anda kasmaya baslıyor, FPS düsüyor. Normalde Valorant'ta 200 civari FPS alıyorken 10-20'lere düşüyor yaklasık 10-15dk sonra düzeliyor bir süre sonra tekrar kasmaya baslıyor bu sekilde döngüye giriyor son birkaç gündür basladı bu sorun neden kaynaklanıyor? Çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer toplama sistemse bazen fan tam oturmayabiliyor ondan dedim bende aynı durum ondan olmuştu.

Ha ben internette ekran kartından olan durumlarda gördüm öyle ama bir fanı çıkartıp taktırmak tekrardan iyi olur ekran kartının macunu falan değiştirmek.

Sistem laptop masaüstü degil.

Hocam sistem ne? CPU saat hızı istikrarsız ise FPS düşmesi muhtemeldir.

Laptop reis R5 4600H 8 GB RAM GTX1650 TI4GB.

Isıdan kaynaklanıyor olabilir mi? Sıcaklık değerlerini atma şansın var mı?

Haklısınız galiba sıcaklık yavaş yavaş yükseliyor 90 dereceden sonra ise bahsettigim kasma yasanıyor ama anlamadıgım daha oncesinde neden boyle bir sorun yasamadıgım oyun aynı oyun PC aynı PC üstelik bir süre sonra eski haline donuyor.

RAM frekansına bak eğer düşükse FPS düşmesi yaratabilir. MSI Afterburner'dan sistem analizi gerekiyor.

Bu videodan MSI Afterburner'ı kur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sorun ısıdan dolayı galiba sıcaklık yavaş yavaş artıyor bir süre sonra 90 buluyor 90'dan sonra bahsettigim kasma olayı gerçekleşiyor ama neden daha oncesinde yasamadım veya neden bir süre sonra düzeliyor anlamıs degilim.

Son düzenleme:
Ama neden daha öncesinde yaşamadım?
Daha önce yaşamamanın sebebi Laptopların genel sorunu olan kirlenince çok ısınmaları, genel olarak tüm bilgisayarlar için geçerlidir ama Laptoplar ekstra daha çok ısınıyor. Onun dışında termal macunun eskimiş ve ısı iletkenliğini yitirmiş olabilir.
Neden bir süre sonra düzeliyor? Anlamış değilim.
Çünkü işlemcin saat hızını düşürüyor. (Performansı yani) Daha sonra ısı değerleri kabul edilebilir derecenin altına düşünce geri yükseltiyor. Sonra tekrar ısınıyor, tekrar düşüyor. Kısaca döngüye giriyor.

Daha önce yaşamamanın sebebi laptopların genel sorunu olan kirlenince çok ısınmaları, genel olarak tüm bilgisayarlar için geçerlidir ama laptoplar ekstra daha çok ısınıyor. Onun dışında termal macunun eskimiş ve ısı iletkenliğini yitirmiş olabilir.

Çünkü işlemcin saat hızını düşürüyor. (performansı yani) daha sonra sıcaklık değerleri kabul edilebilir derecenin altına düşünce geri yükseltiyor. Sonra tekrar ısınıyor, tekrar düşüyor. Kısaca döngüye giriyor.

Temizlemek termal macun yenilemek yerine soğutucu kullansam faydası olur mu peki.

Temizlemek termal macun yenilemek yerine soğutucu kullansam faydası olur mu peki.
Sen soğutucuyla soğuk hava versen bile o soğuk hava bilgisayarın içinde aniden ısınacak ve nemlenip bozulacak. O yüzden içini düzeltmen gerekiyor. Hiç yoksa bi bilgisayarcı da içine hava üflettir ki tozu dumanı çıksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı