Çözüldü Oyun oynarken siyah ekran oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yilmaz787

Hectopat
Merhaba. Son birkaç gündür bilgisayarımda doğru düzgün oyun oynayamıyorum. Herhangi bir oyuna girince belli bir süre sonra aniden siyah ekran geliyor ama arkada oyunun sesi gelmeye devam ediyor. Bazen bu siyah ekran bilgisayarı tamamen kilitliyor CTRL-alt-del, ALT-F4 hiçbir şey çalışmıyor. Bazen de Alt Tab ile kolay bir şekilde masaüstüne geliyorum ve oyunu kapatıyorum. Bu siyah ekran geldiği zaman görev yöneticisinde oyun sorunsuz çalışıyor gözüküyor, yanıt vermiyor modunda falan olmuyor yani. Sizce sorun nerede olabilir? Ekran kartı sürücüm güncel değildi, bu hatayı almaya başlayınca kaldırdım ve WHQL bir driver kurdum ama sonuç yine aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ctrl+Shift+Windows+B yapın. Bu ekran kartını yeniden başlatacak diye biliyorum öyle birşey. Bende de oluyordu arada. Bunu yapınca düzeliyordu.
Bir daha olunca bi deneyeyim hocam.

Yok hocam onu yapınca bip sesi geliyor ama ekran gelmiyor.

Başka oyunlarda denedim. Hiçbir hata vermeden siyah ekran veriyor masaüstüne atıyor çoğunda. Sorun nerede olabilir anlamadım gitti.

Arkadaşlar sorunumu kendim çözdüm. Bilgisayarımın 8GB Ram için 18GB sanal bellek ayırdığını fark etmiştim. Bende çok fazla ayırmış diyerek 8GB a düşürmüştüm. Bu yüzden olabileceği hiç aklıma gelmedi çünkü internetten araştırdığımda herkes bu sanal belleğe "Gereksiz, kapat gitsin" şeklinde yorumlar yapmış. Sanal bellek miktarını yeniden 18GB a yükseltince sorunum düzeldi. Meğer bellek yetersizliğinden siyah ekran alıyormuşum.
Ctrl+Shift+Windows+B yapın. Bu ekran kartını yeniden başlatacak diye biliyorum öyle birşey. Bende de oluyordu arada. Bunu yapınca düzeliyordu.

Yok hocam onu yapınca bip sesi geliyor ama ekran gelmiyor.

Başka oyunlarda denedim. Hiçbir hata vermeden siyah ekran veriyor masaüstüne atıyor çoğunda. Sorun nerede olabilir anlamadım gitti.

Arkadaşlar sorunumu kendim çözdüm. Bilgisayarımın 8GB Ram için 18GB sanal bellek ayırdığını fark etmiştim. Bende çok fazla ayırmış diyerek 8GB a düşürmüştüm. Bu yüzden olabileceği hiç aklıma gelmedi çünkü internetten araştırdığımda herkes bu sanal belleğe "Gereksiz, kapat gitsin" şeklinde yorumlar yapmış. Sanal bellek miktarını yeniden 18GB a yükseltince sorunum düzeldi. Meğer bellek yetersizliğinden siyah ekran alıyormuşum.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı