Oyun oynarken yüksek CPU kullanımı normal mi?

gucerege

Megapat
Daha fazla  
New World diye MMORPG oyunu oynuyorum ve Chrome'dan video izliyorum. CPU kullanımının böyle olması normal mi?

1668291270132.png

İşlemciniz gayet yüksek bir işlemci. Ancak, oyun zaten CPU'nuzu yiyor. Geriye kalan programlar da kullandığı için normal değer. Oyun ayarlarınıza göre değişiklik gösterir.
Oyun full low ayarlarda oynuyorum eğer cpu çok kullanan bir oyunsa sıkıntı yok ısı değerleri normal 65-70 arası

Görüntü kalitesini düşürmek CPU kullanımını düşürmez, hatta çoğu zaman yükseltebilir.
İşlemci tabanlı oyunlarda bunun farkını göremiyorum Valorant oyununda 1920x1080 tüm ayarlar lowda ve high da aynı fps değerlerini görüyorum niye böyle oluyor anlamıyorum. İnternette aynı işlemci ve ekran kartı videolarında oyunu 300 ün altına düşmezken bende fps çok dalgalı olarak 180-300 arasında sürekli gidip geliyor

İşlemci tabanlı oyunlarda bunun farkını göremiyorum Valorant oyununda 1920x1080 tüm ayarlar Low'da ve high da aynı FPS değerlerini görüyorum niye böyle oluyor anlamıyorum. İnternette aynı işlemci ve ekran kartı videolarında oyunu 300'ün altına düşmezken bende FPS çok dalgalı olarak 180-300 arasında sürekli gidip geliyor.

İşlemcide sorun olsa fark edilirdi değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı