Rehber Oyun Performansı Arttırma - Sorunlarını Giderme [%1 FPS, FPS, Stutter]

Rehberdekilerin hepsini gözden geçirin yüksek ihtimalle sorununuz çözülür.

Hatırlarsan seninle birkaç ayar yapmıştık throotle stop programı ile acaba ondan sonra mı oldu anlamadım ki? İlk mesajından başlayacağım bakalım umarım düzelir. Gerekirse SS falan da atarım ne yapmam gerekiyor falan gibisinden.

Hocam ilk mesajdaki yazdıklarını uyguladım tertemiz olması için throttle stop programının da ini dosyalarını sildim sıfırdan tertemiz oldu. Ayarlarım sıfırlandı. Daha önce 1-2 ayar yaptırmıştın buradan. Bütün menülerin resimlerini atıyorum sana. Gördüğün yanlış bir yer varsa bunu tikle bunun tikini kaldır burası böyle olsun gibisinden söylersen sevinirim. OCCT ile test ettim throttle falan yok. Zaten liste boş görüyorsun. Farklı farklı şeylerde yazmadı orada. Listeye bir şey gelmedi hiç. Tüm bunların dışında yapabileceğim başka bir işlem var mı? 2.sayfa da sana bir açtığım konuyu atmıştım oradaki sorunumu çözsün yeterli. FPS konusunda sıkıntım yok. Şimdiden teşekkür ederim.

@erengore

Son düzenleme:
C State açın. C1E tuşunu tikleyin.

AMD laptoplar için yapabilecek fazla bir şey yok sanırım.

C state nerede acaba göremedim program da?
Hocam söylüyorum ya. C1E kutusunu tikleyin. Ana ekranda. C1 kutusuna basın ardından C State AC kapalıysa açın ve Apply'a basın.
AMD laptoplar için yapabilecek fazla bir şey yok sanırım.
AMD için evet yoktur. AMD'de diğer bahsettiklerimi göz önüne alın.

Bu arada rehbere eklememişim şimdi aklıma geldi. EXPO veya XMP kullanmayın. Manuel ayarlayın RAM'leri.

Tamamdır kalsın öyleyse. C1E'yi tikleyin. C1 sekmesini atın ardından.

Bu şekilde hocam. Bir de bir şey sormak istiyorum bu program üzerinden böyle değişiklikler yapıyoruz ya bu programın sürekli arkada açık mı kalması gerekiyor yani sürekli arka planda mı çalışması lazım? Ben hep ayar yaptıktan sonra " X " e basıp kapatıyorum da.

Ayarlar kalır da sistem kapanınca ayarlar iptal olur. Varsayılana döner.

C State kapalı bu arada. BIOS'tan C State açın.

C state kapalı bu arada. BIOS'tan C state açın.

AA evet kapalıydı hemen açıyorum. Başka bir ayara gerek yok değil mi açtıktan sonra? Benim BIOS'da C-state kısmında C1 falan seçme yeri de var onları değiştirmeye gerek var mı?

Edit: Açtım fakat C- states AC'ye hala tik atılmıyor hocam apply deyince geri kaldırıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…