Oyun programlama için hangi motor kullanılmalı?

FuryKingTr

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Oyun yapmak istiyorum ama hiçbir code bilgim yok ve hangi programı kullanacağımı bilmiyorum. Unity var ama code kısmı çok zor ve herhangi bir şey çıkmayınca sıkıyor önerebileceğiniz ilk başlayanlar için oyun motoru var mı?

Öncelikle gerçek bir oyun geliştirici olmanız için bir yazılım dili bilmeniz şart. Ancak başlangıç seviyesinde hiçbir kodlama dili bilmediğinizi varsayarsak mantığı anlamak ve motor kullanımına alışmak için Core Games sizin için çok iyi olacaktır.

Öncelikle gerçek bir oyun geliştirici olmanız için bir yazılım dili bilmeniz şart. Ancak başlangıç seviyesinde hiçbir kodlama dili bilmediğinizi varsayarsak mantığı anlamak ve motor kullanımına alışmak için Core Games sizin için çok iyi olacaktır.

Sistem çok iyi değil o yüzden düşük bir Game Engine arıyorum.

Hangi motoru kullandığın önemli değil, oyunu motor yapmayacak sen yapacaksın. Buna karşın yine de en çok kullanılan oyun motorlarından birisini seçersen herhangi bir sorunla karşılaştığında çözümünü daha çabuk bulursun o yüzden popüler oyun motorlarından birisini seçmeni öneririm. Dünyanın en büyük Game Jam'lerinden birisi olan GMTK'da en çok kullanılan oyun motorları 2022'ye göre;

Unity: 61.1%

Godot: 15.6%

Game Maker: 6.1%

Unreal Engine: 4.8%

Construct: 1.7%

Diğer: 10.7%

yukarıdakilerden birisini seç ve devam et. Bu arada sisteminin Unreal Engine'e yeteceğini sanmıyorum.

Not: Unreal'ın yüzdesinin bu kadar düşük olmasının sebebi game jamlerde çoğunlukla 2d oyun yapılması ve Unreal'ın 2d tarafında yetersiz kalması yüzünden. Yoksa benim gözlemlediğim kadarıyla Unity'den sonra en çok kullanılan oyun motoru Unreal Engine.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı