Oyun programlama zor mu?

CosmicPaweTR

Hectopat
Selamlar. Şu anda okumakta olduğum lisede Nesne Tabanlı Programlama diye bir ders var. Bu derste C# ile Visual Studio'dan kodlama öğreniyorum. Unity de C# kullanıyor diye biliyorum. Ancak kodlama ileride çok zorlaşacakmış gibi bir his var içimde, oyun da tasarlamak istiyorum ancak örnek veriyorum Dying Light ya da bunun gibi açık dünya oyunlarında bir sürü şey var. Örneğin karakterin tırmanması duvarda, koşması vesaire bunları kodlaması çok zor ve zeka istiyormuş gibi geliyor. Oyun programlama ile uğraşan biri varsa nasıl işlediğini anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Şu anda okumakta olduğum lisede nesne tabanlı programlama diye bir ders var. Bu derste C# ile Visual Studio'dan kodlama öğreniyorum. Unity de C# kullanıyor diye biliyorum. Ancak kodlama ileride çok zorlaşacakmış gibi bir his var içimde, oyun da tasarlamak istiyorum ancak örnek veriyorum Dying Light'ya da bunun gibi açık dünya oyunlarında bir sürü şey var. Örneğin karakterin tırmanması duvarda, koşması vesaire bunları kodlaması çok zor ve zeka istiyormuş gibi geliyor. Oyun programlama ile uğraşan biri varsa nasıl işlediğini anlatabilir mi?

Hocam gecen sene bizde C# gorduk fazla ileri gitmiyorsunuz sadece en fazla emlak programi ya da atiyorum T.C. aratma kisi kaydetme gibi programlar yapacaksiniz oyunla alakali bir şey gostermiyorlar.

Oyun programlama ile ilgilenmiyorum ama dediğin açık dünya oyunlarında yüzlerce kişi çalışıyor. Indie açık dünya oyunu göremezsin zaten zor iş. Modelleme ile ilgili tek geçmişim Minecraft mod yaparken karakterler animasyon yapmaktı, küplere animasyon yapmak bile zor iken atlayan zıplayan karakterlere animasyon yapmak cidden zor iş.

Hocam gecen sene bizde C# gorduk fazla ileri gitmiyorsunuz sadece en fazla emlak programi ya da atiyorum T.C. aratma kisi kaydetme gibi programlar yapacaksiniz oyunla alakali bir şey gostermiyorlar.
Ondan dolayı korkuyorum hocam ben hesap makinesi yapmayı öğrenip oyunda ne yapacağım oyun geliştirmek istiyorum.

Oyun programlama ile ilgilenmiyorum ama dediğin açık dünya oyunlarında yüzlerce kişi çalışıyor. Indie açık dünya oyunu göremezsin zaten zor iş. Modelleme ile ilgili tek geçmişim Minecraft mod yaparken karakterler animasyon yapmaktı, küplere animasyon yapmak bile zor iken atlayan zıplayan karakterlere animasyon yapmak cidden zor iş.
Göremezsin derken yapamaz mıyım yani hocam çok mu zor.

Hazır asset kullanacaksan bile zor iş. Optimizasyon kısmında bayağı bir deneyim istiyor çünkü. Ben yüzlerce indie oyun oynadım ama açık dünya olan 1 tane bile görmedim. Tek başına büyük birşey yapmak zor.
Anladım hocam bir ekiple çalışmak nedense hiç aklıma gelmedi. Mesela yapamadığım bir şey olursa oradaki benim gibi yazılımcılardan yardım alsam olur mu acaba?

Oyun geliştiren hocam.
Başında sizin olduğunuz bir ekip olursa yardım istersiniz fakat çoğu ekipte iş öyle olmaz. Diyelim açık dünya bir oyun geliştirmek isteyen bir adam var ve bu adam girişimci. Açık dünya için gerekli eleman arıyor. 3D modelleme yapan, kod yazan, müzik yapan, optimizasyon ile uğraşan, satış ile uğraşan. Sen diyelim yazılım kısmına girmek için başvuru yapıyorsun adam senin bildiğin yazılım dillerine bakıyor ona göre alıyor.

Yani işe girdikten sonra ben bunu nasıl yapıcam yardım almam lazım gibi birşey deme şansın yok. Adamlar zaten seni o işi yap diye alıyor. Tabii cidden büyük bir ekip olursa ve 4-5 kişi aynı pozisyonda çalışıyor ise yardımlaşma değilde, birlikte konuşarak anlaşırlar öyle ilerler işler.

Başında sizin olduğunuz bir ekip olursa yardım istersiniz fakat çoğu ekipte iş öyle olmaz. Diyelim açık dünya bir oyun geliştirmek isteyen bir adam var ve bu adam girişimci. Açık dünya için gerekli eleman arıyor. 3D modelleme yapan, kod yazan, müzik yapan, optimizasyon ile uğraşan, satış ile uğraşan. Sen diyelim yazılım kısmına girmek için başvuru yapıyorsun adam senin bildiğin yazılım dillerine bakıyor ona göre alıyor.

Yani işe girdikten sonra ben bunu nasıl yapıcam yardım almam lazım gibi birşey deme şansın yok. Adamlar zaten seni o işi yap diye alıyor. Tabii cidden büyük bir ekip olursa ve 4-5 kişi aynı pozisyonda çalışıyor ise yardımlaşma değilde, birlikte konuşarak anlaşırlar öyle ilerler işler.
Anladım hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı