Oyun programlamak

Bu kapsamda ve bu kadar detayları olan katmanlara sahip bir oyun kodlaması sektörde artık betik ve programlama dilleri ile yapılmamaktadır. Bu iş 2000li yılların başında oyun motorlarına devredildi ve şuan gelecek unreal motorunda görünüyor. Fakat başlangıç seviyesi için unity denenmesi, bu işlerin mekaniğini anlamak için daha uygundur. Kodlama artık panel, alt katman işlerinde (FPS oyunlarında mermi hızı, alınan/verilen hasar hesapları) ve orta katman ( ayarlar menüsü gibi) işlerinde kullanılmaktadır.
 
Çalışmak, öğrenmek, hırs, merak, araştırma, yetenek ve bence en önemlisi azim ve sabır.

Yapabilirsin ama yukarsaki tek bir şey bile sende mevcut değilse bu dediğin hayalden öteye geçmez.
Şuanda merakın ve hırsın var araştırma ve öğrenme içerisindesin. Çalışmak istiyorsun. Ama yeteneğin var mı? Ne kadar azimlisin sabırlı mısın? Bu işler öyle kafada kurup hop ben oyun yapacağım diyip olmuyor.
En iyisi bu işlere merakı olan arkadaşların ile ekip ol. Ekip işi iyidir, yükü azaltır, Eğlenceli hale getirir.
Anlamadığım neden c++ ile başlamak istiyorsun?
Önce oyun motorunu seç ondan sonra dili seçersin. (Belki unreal seçtim bilmiyorum belirtmemişsin o yüzden bu cumleyi kurdum.)
Sonra dilin temellerini öğren.
Sana son tavsiyem; Büyük düşün küçük başla. Basitten başlayarak kendini gelistir.
 
Şu forumda yazılıma başlayacak bir kişide küçük projeler yapmak istesin :D.

Çok afedersiniz de sizden neden her forum sayfasında var. Neden heves kırıcı gibi her konunun altına gereksiz yorum yazıyorsunuz? Sizin dünyanız, hayelleriniz küçük diye bir başkasının da küçük olmak zorunda mı? Daha lise öğrencisi pırıl pırıl bir kardeşimiz hedefini gayet güzel tutmuş ve o yolda da fikir görüş öneri alıyor, yaptığınız yoruma bakın. Konu kirletmekten başka bir şey değil.

Arkadaşlar ben oyun içi satın almaların oldugu çok basit olmayan ama büyük şirketlerin yaptıgı gibi (Valorant CS:GO vb) ağir bir oyun olmayan bir oyun yazmak istiyorum. C++ öğrenmeye çalişiyorum lütfen bilmiyorsan bulaşma gibi bir cümle kurmayın. Bu benim hayalim. Lisedeyim ve bir oyun yazmak hatta kendi şirketimi bile kurmak istiyorum. Neler yapmalıyım?

Hevesini asla kırma kardeşim. Araştırmalarını iyi yap ve hiçbir olumsuz yorumu kafana takma. Şimdiden başarılar.
 

Geri
Yukarı