Unity Oyun Programlıyorum 3. Bölüm

Bence asıl sorun şu anki hali daha prototip bile değilken tasarımlara başlamak ilk önce projeyi hatrı sayılır bir seviyede düzene geçirip sağlam temelli bir prototip oluşturması gerekiyor.
Eğer aklınızda bir fikir olsun istiyorsanız bilinen oyunların yapım süreçlerini izlemeni öneriririm.
Kod aşamasında oyunların kaynak kodlarından yardım almayı kesinlikle unutma.
Bir de sizden ricam olacak bir sonraki günlerde beni etiketleyebilir misiniz süreci merak ediyorum :) çıktığı gibi ilk müşterin olmak nasip olur umarım.
Şu sıralar çıkar mı hiç bilmiyorum. Yakında sınavlarım başlıyor. Ortalama 2 ay içinde bitiririm diye düşünüyorum. Sizi de etiketlerim hiç sorun değil.

Bir tane kod örneği atarsan, belki sana yardımım olur. Daha iyi geliştirirsin.

Tek bir sıkıntım var. Projeye başlarken Android için yapmayı seçtim. Eğer oyunu bitirmek nasip olursa iOS için tekrar mı render yapmam gerekecek?

Başarılar diliyorum hocam. Oyununuzu satın almak nasip olur umarım.
Parayla satmayı düşünmüyorum. Herkesin oynayabilmesi için bedava yapmayı düşünüyorum.

Şu sıralar çıkar mı hiç bilmiyorum. Yakında sınavlarım başlıyor. Ortalama 2 ay içinde bitiririm diye düşünüyorum. Sizi de etiketlerim hiç sorun değil.

Tek bir sıkıntım var. Projeye başlarken Android için yapmayı seçtim. Eğer oyunu bitirmek nasip olursa iOS için tekrar mı render yapmam gerekecek?

Parayla satmayı düşünmüyorum. Herkesin oynayabilmesi için bedava yapmayı düşünüyorum.

Tutorials - Unity Learn buradaki Tutorials'lar işine çok yarar kullanmayı mutlaka unutma bir de izlediğin bir kurs var mı?

Bilemiyorum hocam mobil için proje yapmadım.

Ücretsiz olsa bile itch IO gibi platformlarda yayınlaman çok yararına olur genelde bu tür indie oyunların piyasası bu sitede dönüyor.

Tutorials - Unity Learn buradaki Tutorials'lar işine çok yarar kullanmayı mutlaka unutma bir de izlediğin bir kurs var mı?

Ücretsiz olsa bile itch IO gibi platformlarda yayınlaman çok yararına olur genelde bu tür indie oyunların piyasası bu sitede dönüyor.

İzlediğim bir kurs vardı ama sonradan bıraktım. Unity'den kendime birkaç proje açıp AI yardımıyla öğrendim. Şu anda hiç 3D oyun yapmadığım için belki o kadar hakim değilimdir fakat yine de yeterli seviye bilgim var diye düşünüyorum.

Direk Play Store'de yayınlamayı düşünüyorum.

İzlediğim bir kurs vardı ama sonradan bıraktım. Unity'den kendime birkaç proje açıp AI yardımıyla öğrendim. Şu anda hiç 3D oyun yapmadığım için belki o kadar hakim değilimdir fakat yine de yeterli seviye bilgim var diye düşünüyorum.

Kurslar izlemeye başla
Kendini projeler deneyip geliştirmek çok önemli ama oyun yapımını kavramak istiyorsan ve harbiden bu sektöre girmek istiyorsan bilen insanları dinlemen gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı