Oyun Sırasında Ekran Gitme Problemi

ErayM

Decapat
Merhabalar.
Bazı oyunlarda bilgisayarımın ekranı gidiyor ama kasa hala çalışıyor. Tekrar görüntü almamın tek yolu bilgisayarı yeniden başlatmak oluyor. Sorunun ısınma olmadığını düşünüyorum çünkü GPU'nun termal macununu yeni değiştirdim ve değerler yüksek değil.

Yaptığım Testlerin Sonuçları :
-FurMark'da en fazla 83°C'ye çıktı. Daha sonra testi durdurdum.
-CS:GO testi sırasında ekran gittiğinde GPU sıcaklığı 79°C idi.

Sistem Özelliklerim :
Ekran Kartı : Asus ROG STRIX RX470 4GB GDDR5
PSU : Zalman ZE600-LE II 600W
İşlemci : Intel i7-6700 @ 3.40GHz
Anakart : Asus H110M-D
RAM : 16GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer ekran kartı görüntü vermeyi kesti hatası alıyorsan bu büyük ihtimalle yanlış ekran kartı driverinden kaynaklanıyordur,
bu programı indirip driverini silip (bu arada prog. files'e girip dosyaları silerek driveri kaldıramazsın) dikkatli bir şekilde tekrar yüklemeni öneririm.
Ya da ekran kartında donanımsal bir problem oluşmuştur ve bilgisayarın işlemciye entegre ekran kartına geçmiştir, bu yüzden sen asus rog'a driver yüklediğini sanırsın ama bilgisayar ekran kartını tanıyamaz ve bu problem ortaya çıkar.

Bir beğeniyi eksik görmezsen sevinirim dostum ;)
Eğer ekran kartı görüntü vermeyi kesti hatası alıyorsan bu büyük ihtimalle yanlış ekran kartı driverinden kaynaklanıyordur,
bu programı indirip driverini silip (bu arada prog. files'e girip dosyaları silerek driveri kaldıramazsın) dikkatli bir şekilde tekrar yüklemeni öneririm.
Ya da ekran kartında donanımsal bir problem oluşmuştur ve bilgisayarın işlemciye entegre ekran kartına geçmiştir, bu yüzden sen asus rog'a driver yüklediğini sanırsın ama bilgisayar ekran kartını tanıyamaz ve bu problem ortaya çıkar.

Bir beğeniyi eksik görmezsen sevinirim dostum ;)

Çözüm
DDU ile driverları güvenli modda kaldırıp güvenli modda kurun. GPU nun mu CPU nun mu macununu değiştirdiniz? GPU nun içini açtıysanız ve bi zarar gördüyse kart garanti dışında kalabilir...
Konuyu çözüldü işaretleyip çözümü koymamak ceza sebebidir.

Son düzenleme:
Bilgisayarıma başka bir nedenden dolayı format atmak zorunda kaldım. Formattan sonra sorunun düzeldiğini fark ettim. Sıkıntı yüksek ihtimalle yanlış ekran kartı "driver"ının yüklü olmasıydı. Sorunla karşılaşanlara diğer cevaplardaki gibi DDU ile ekran kartı driverını silip driverı tekrar yüklemelerini öneririm.

Bilgisayarıma başka bir nedenden dolayı format atmak zorunda kaldım. Formattan sonra sorunun düzeldiğini fark ettim. Sıkıntı yüksek ihtimalle yanlış ekran kartı "driver"ının yüklü olmasıydı. Sorunla karşılaşanlara diğer cevaplardaki gibi DDU ile ekran kartı driverını silip driverı tekrar yüklemelerini öneririm.

Sevindim :) .

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım. Opsiyonel driverları kaldırıp önerilen driverları kurdum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Sizin de probleminiz ayrı bir yoldan düzelmiş. Umarım bir daha yaşamazsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı