Kasa çalışıyor fakat görüntü yok

b
Merhaba, bu sorunu daha önce de yaşamıştım yaklaşık 5 ay önce. Bilgisayar masamı temizlerken kabloları monitörü çıkardım ve tekrar taktığımda ise monitöre 3 saniye görüntü geldi ve siyah ekran oldu. Monitörün açma-kapama düğmesine 2 kez basınca 3 saniye görüntü veriyordu. Tekrar kabloları söküp taktım ve açma-kapama düğmesi bozuldu kısa devre yaparak kasayı çalıştırdım fakat monitöre görüntü gelmedi kabloları tam taktım BIOS pilini çıkardım ekran kartını çıkardım temizledim 30dk bekledim taktım aynı sorun. Bunun için ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Bu arada 5 ay önce bu sorun ile karşılaştığımda ekran kartını söktüm taktım biraz uğraştım nasıl yaptığımı hatırlamıyorum.
Ben de bilgisayarı ilk aldığım zamanlar sürekli yaşamıştım bu olayı, kasa çalışıyor ama mouse, klavye de ışık yok ve ekran siyah oluyordu. Ramleri söküp takıyordum, ekran kartını çıkartıp takıyordum, işlemciyi çıkartıyordum, bilgisayarı bekletiyordum 1-2 saat sonra takıyordum düzeliyordu. Bir kere de aynı problemle karşılaştığımda Ramin oturmadığını görmüştüm onu oturtunca düzelmişti.

HDMI to VGA dönüştürücü var mı PC'de? Veya DP to VGA.
Hayır hocam.

b

Ben de bilgisayarı ilk aldığım zamanlar sürekli yaşamıştım bu olayı, kasa çalışıyor ama mouse, klavye de ışık yok ve ekran siyah oluyordu. Ramleri söküp takıyordum, ekran kartını çıkartıp takıyordum, işlemciyi çıkartıyordum, bilgisayarı bekletiyordum 1-2 saat sonra takıyordum düzeliyordu. Bir kere de aynı problemle karşılaştığımda Ramin oturmadığını görmüştüm onu oturtunca düzelmişti.
Bende monitör hariç herşey çalışıyor ışıklar da yanıyor

Temizlik yaparken olmuştu içini açmadım sadece kasayı kaldırdım ve bir alttaki masadan bir üst masaya koydum darbe vs. yok kabloları çıkardım taktım o kadar.

Bende sadece SATA SSD takmıstım değmedim bile işlemciye ama gel gelelim ki oldu mu oldu. Bir de RAM'lerin yerini değiştirmiştim.

VGA soketinin içindeki pinleri kontrol edin. Yamulma vs var mı?

Hocam her şeyi kontrol ettim fakat maalesef çalışmadı klavye ışıkları falan her şey çalışıyor ama monitörde görüntü yok.

Geri
Yukarı