Oyun tabanlı kitap tavsiyesi

SamiYusufErkap

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimde World of Warcraft Shadows of The Horde kitabı var, okuyorum. Kitap cep boy diye geçiyor ve çok hoşuma gitti. Bunun gibi oyun tabanlı kitaplar veya Türkçe cep boy kitaplar için tavsiyesi almak istedim. Biraz aradım fakat pek bulamadım. Bilgisi olan var ise aydınlatırsa sevinirim. İyi sosyaller.

Elimde World of Warcraft Shadows of The Horde kitabı var, okuyorum. Kitap cep boy diye geçiyor ve çok hoşuma gitti. Bunun gibi oyun tabanlı kitaplar veya Türkçe cep boy kitaplar için tavsiyesi almak istedim. Biraz aradım fakat pek bulamadım. Bilgisi olan var ise aydınlatırsa sevinirim. İyi sosyaller.
Metro serisi, AC serisi ve dune serisi var onlara bakabilirsiniz.

Yazılanların cep boy olarak kitabı yok diye biliyorum. Normal boyut kitapları var. Cep boyut olarak bende bunlar var. Türkçe hepsi. Senin yazdığın kitap İngilizceymiş Türkçe olsa alırdım belki :s neyse konuya döneyim; İngilizce başka kitaplar da var ama Türkçe okuduğum için onları tercih etmedim. Boyutları 18x13. AC Shao Jun olan 18x11,5. Bu arada ekleme yapayım: Bunlar manga olarak geçiyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-02-02 at 21.17.28.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-02 at 21.17.28.jpeg
    248,5 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Dungeons & Dragons (DnD) evreninde geçen kitapları okuyabilirsiniz. Ejderha Mızrağı Destanı, Efsaneler Serisi ve Raistlin Tarihçeleri kitaplarını okuyabilirsin. (Toplam 8 kitaptır)

Önerdiğim kitapların oyunları yoktur ama DnD evreninde geçen oyunlar vardır. Örneğin, Baldur's Gate, Icewind Dale ve Neverwinter Nights. Her biri farklı yerlerde geçer. Buradan haritasına bakabilmen için resim bıraktım:
Sword-Coast-Map_HighRes.jpg
Hem rahat bir şekilde elde edebileceğin kitaplardır hem de okuması keyiflidir. Şunu da belirtmekte fayda var; kitapların sayfa sayısı fazla olduğundan, yanında taşımak için pek uygun olmayabilirler. (Her biri yaklaşık 400-500 sayfa aralığında.)

Okuma Sırası:
Güz Alacakaranlığı Ejderhaları
Kış Gecesi Ejderhaları
İlkbahar Şafağı Ejderhaları
İkizlerin Zamanı
İkizlerin Savaşı
İkizlerin Sınavı
Ruhdöveni
Silah Kardeşliği

Ayrıca, Terry Pratchett tarafından yazılan "Disk Dünya" serisine de bakabilirsin. (41 kitaptır)

Oyun tabanlı derken ne demek istiyorsun interaktif falan mı yoksa lore anlatan mı?
Halo Doom gibi oyunların da kitabının basıldığını gördüm de onlar gibi başka var mı merak etmiştim. Oyun tabanlı kelimesi yanlış olabilir kusura bakmayın.

Metro serisi
Assassins Creed/AC 2/AC Brotherhood
God of War

Böyle cep boy kitap hiç görmedim ama oyun ile alakalı kitaplar bunlar var.
Sadece tek bir sitede bulabildim hocam. Moby Dick aldım siteden ve gerçekten küçük olması çok hoşuma gitti neden bilmiyorum. Dediğiniz kitaplardan AC kitaplarının bir kısmını okudum hiç fena değildi. Metro kitapları için de şu sıralar para yetiştiremedim ama alıp okumak istiyorum.

Yazılanların cep boy olarak kitabı yok diye biliyorum. Normal boyut kitapları var. Cep boyut olarak bende bunlar var. Türkçe hepsi. Senin yazdığın kitap İngilizceymiş Türkçe olsa alırdım belki :s neyse konuya döneyim; İngilizce başka kitaplar da var ama Türkçe okuduğum için onları tercih etmedim. Boyutları 18x13. AC Shao Jun olan 18x11,5. Bu arada ekleme yapayım: Bunlar manga olarak geçiyor.
İngilizcem çok gelişmiş değil hocam ama kitabı merak ettiğim ve bir noktada İngilizcemi de geliştirir düşüncesiyle okumaya çalışıyorum. Attığınız kitaplar da gerçekten ilgimi çekti fakat manga olduğu için şuan için almam muhtemelen. İstek listesine atıldı sağ olun.

Dungeons & Dragons (DnD) evreninde geçen kitapları okuyabilirsiniz. Ejderha Mızrağı Destanı, Efsaneler Serisi ve Raistlin Tarihçeleri kitaplarını okuyabilirsin. (Toplam 8 kitaptır)

Önerdiğim kitapların oyunları yoktur ama DnD evreninde geçen oyunlar vardır. Örneğin, Baldur's Gate, Icewind Dale ve Neverwinter Nights. Her biri farklı yerlerde geçer. Buradan haritasına bakabilmen için resim bıraktım:
Hem rahat bir şekilde elde edebileceğin kitaplardır hem de okuması keyiflidir. Şunu da belirtmekte fayda var; kitapların sayfa sayısı fazla olduğundan, yanında taşımak için pek uygun olmayabilirler. (Her biri yaklaşık 400-500 sayfa aralığında.)

Okuma Sırası:
Güz Alacakaranlığı Ejderhaları
Kış Gecesi Ejderhaları
İlkbahar Şafağı Ejderhaları
İkizlerin Zamanı
İkizlerin Savaşı
İkizlerin Sınavı
Ruhdöveni
Silah Kardeşliği

Ayrıca, Terry Pratchett tarafından yazılan "Disk Dünya" serisine de bakabilirsin. (41 kitaptır)
:) öncelikle konuyla direkt ilgisi olmasa da öneri için sağ olun hocam. Dediğiniz kitapları da istek listeme alıp zamanla okumak isterim gerçekten ilgimi çekti. Hatta dediğiniz türden Drizzt (isminden emin değilim yanlış olabilir) serisine başladım güzeldi fakat devamını getiremedim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
:) öncelikle konuyla direkt ilgisi olmasa da öneri için sağ olun hocam. Dediğiniz kitapları da istek listeme alıp zamanla okumak isterim gerçekten ilgimi çekti. Hatta dediğiniz türden Drizzt (isminden emin değilim yanlış olabilir) serisine başladım güzeldi fakat devamını getiremedim. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Drizzt gibi serilerin kitap sayısı fazla olduğundan, sadece iyi olanları okumanız bence yeterlidir. Eğer herhangi bir kitap serisinin evrenini çok severseniz devam edilebilir. Ayrıca, serinin tüm kitabını okuyacağım gibi bir amacınız olmasın, yoksa işin içinden çıkamayabilirsiniz. Bu yüzden, sıkıldığınız yerde bırakmak daha sağlıklı olur.

Drizzt gibi serilerin kitap sayısı fazla olduğundan, sadece iyi olanları okumanız bence yeterlidir. Eğer herhangi bir kitap serisinin evrenini çok severseniz devam edilebilir. Ayrıca, serinin tüm kitabını okuyacağım gibi bir amacınız olmasın, yoksa işin içinden çıkamayabilirsiniz. Bu yüzden, sıkıldığınız yerde bırakmak daha sağlıklı olur.
Tam bilmiyorum ama sanırım ilk 3 kitabı kara elf üçlemesi olarak geçiyor. Planım sadece o üçlemeydi aslında ve dediğiniz gibi tüm seriyi bitirme gibi bir amacım yok. İlgi gören, okumaya değer kitapları okumak gayet kâfi.

Halo Doom gibi oyunların da kitabının basıldığını gördüm de onlar gibi başka var mı merak etmiştim. Oyun tabanlı kelimesi yanlış olabilir kusura bakmayın.

Sadece tek bir sitede bulabildim hocam. Moby dick aldım siteden ve gerçekten küçük olması çok hoşuma gitti neden bilmiyorum. Dediğiniz kitaplardan AC kitaplarının bir kısmını okudum hiç fena değildi. Metro kitapları için de şu sıralar para yetiştiremedim ama alıp okumak istiyorum.

İngilizcem çok gelişmiş değil hocam ama kitabı merak ettiğim ve bir noktada İngilizcemi de geliştirir düşüncesiyle okumaya çalışıyorum. Attığınız kitaplar da gerçekten ilgimi çekti fakat manga olduğu için şu an için almam muhtemelen. İstek listesine atıldı sağ olun.

:) öncelikle konuyla direkt ilgisi olmasa da öneri için sağ olun hocam. Dediğiniz kitapları da istek listeme alıp zamanla okumak isterim gerçekten ilgimi çekti. Hatta dediğiniz türden drizzt (isminden emin değilim yanlış olabilir) serisine başladım güzeldi fakat devamını getiremedim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Withcer ın evreni hoşuna giderse ya da gidiyorsa Witcher kitaplarınıda okuyabilirisn toplam 7 8 kitap mı neydi ama o dedigin tarzda değil dümdüz roman zaten romandan uyarlama bir seri Witcher serisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı