Oyun ve Genel Kullanım için 2TB Harddisk Önerisi

Bütçe
1500-2500

goh

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Asus Prime H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700 DDR4
Evet arkadaşlar, tüm önerilerinizi bekliyorum.

Artık HDD'ler oyun için çok kullanışlı değiller. HDD kullandığında Windows'ta performansı kötü yönde etkileyen birçok hizmet çalışır. Bu da SSD kadar iyi sonuçlar alamamana ve hizmetler çalıştığında bir takım takılmalar, donmalar v.b. şeylere yol açar. (Hazırda Beklet, Disk birleştirme v.b.) HDDler daha çok depolama amaçlı kullanmak mantıklı olabilir...

Tek tavsiyem; Seagate markasından uzak durmanız olabilir...

Artık HDD'ler oyun için çok kullanışlı değiller. HDD kullandığında Windows'ta performansı kötü yönde etkileyen birçok hizmet çalışır. Bu da SSD kadar iyi sonuçlar alamamana ve hizmetler çalıştığında bir takım takılmalar, donmalar v.b. şeylere yol açar. (Hazırda Beklet, Disk birleştirme v.b.) HDDler daha çok depolama amaçlı kullanmak mantıklı olabilir...

Tek tavsiyem; Seagate markasından uzak durmanız olabilir...
Hocam ekstra SSD için yer yok. Neden Seagate olmaz?

Hocam ben 2 TB Toshiba p300 kullanıyorum. 7200 RPM olmasına rağmen oyunlar çok geç açılıyor. Bütçe varsa SSD alın.

Benim SSD'de rekabetçi oyunlar var. Yer yok diye hikayeli oyunlar için almıştım ama oyunların açılma hızı çok kötü oluyor. Açıldıktan sonra pek problem yaşamadım ama.

Hocam ekstra SSD için yer yok. Neden Seagate olmaz?
Hocam Seagate'in 2 HDD'sini 1 Harici HDD'sini aldım. İnsanlar Seagate ucuz diye alıyorlar. Hem ömrü çık kısa oluyor hemde veri yazma hızı v.s. belirttikleri kadar iyi sonuçlar vermiyor. Bilgisayar kullanmaya başladığımda ilk Samsung HDD aldım. 5 yıl sonra ucuz diye Seagate aldım. Özelliklere bakıldığında 7200 rpm, 500 GB v.s. şeklindeydi. Samsung 500 GB HDD'i 15+ yıl kullandım. En son ölmeye başladığında ortalama 80 mb hız ile kopyalama yapıyordu. Seagate'i sıfır aldığımda ortalama 40-50 mb ile kopyalama yapıyordu. Tüm sabit HDDlerim 500 GB'tı. Seagate marka HDD'lerde kendine ayırdığı alan Samsung marka HDD'lere göre 2 katıydı. Ek olarakta Seagate marka HDD'ler çok daha kısa ömürlü oluyor. Kısa sürede kafa vurmaya başlıyor v.s. (Bu kısımla alakalı forumlarda birçok insanında aynı sorunları yaşadığını gördüm.) Kısaca Seagate bu işi çok üst seviyede yapamadığı için fiyat kozunu kullandığını düşünüyorum. Yine de siz sorun. Benim yazdıklarımın etkisinde kalmayın...

Yine belirteyim. Artık çoğu oyun SSD+ disklere göre üretim yapıyorlar. HDD'ler depolama için kullanılabilir fakat oyunlar da SSD'ler kadar iyi değiller. HDD kullandığınızda performans alabilmek için bazı performansı kötü yönde etkileyecek hizmetler çalışır. Bu da kötü oyun performansına neden olabilir. Ek olarakta (bu tamamen kişisel fikrim) HDD'ler oyun v.b. işlemler de aşırı ısınıyorlar ve kasadaki diğer parçalarında sıcaklığını artırabiliyorlar. Ben HDD taktığım anda kasa sıcaklığı inanılmaz artıyor. Macun değiştirme sürelerim kısalıyor...

Bütçe varsa SSD'li çözümleri tavsiye ederim. Tabiki bunlar benim kişisel fikirlerim. Katılmak yada katılmamak size kalmış...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı