Hocam ekstra SSD için yer yok. Neden Seagate olmaz?Artık HDD'ler oyun için çok kullanışlı değiller. HDD kullandığında Windows'ta performansı kötü yönde etkileyen birçok hizmet çalışır. Bu da SSD kadar iyi sonuçlar alamamana ve hizmetler çalıştığında bir takım takılmalar, donmalar v.b. şeylere yol açar. (Hazırda Beklet, Disk birleştirme v.b.) HDDler daha çok depolama amaçlı kullanmak mantıklı olabilir...
Tek tavsiyem; Seagate markasından uzak durmanız olabilir...
Hocam Seagate'in 2 HDD'sini 1 Harici HDD'sini aldım. İnsanlar Seagate ucuz diye alıyorlar. Hem ömrü çık kısa oluyor hemde veri yazma hızı v.s. belirttikleri kadar iyi sonuçlar vermiyor. Bilgisayar kullanmaya başladığımda ilk Samsung HDD aldım. 5 yıl sonra ucuz diye Seagate aldım. Özelliklere bakıldığında 7200 rpm, 500 GB v.s. şeklindeydi. Samsung 500 GB HDD'i 15+ yıl kullandım. En son ölmeye başladığında ortalama 80 mb hız ile kopyalama yapıyordu. Seagate'i sıfır aldığımda ortalama 40-50 mb ile kopyalama yapıyordu. Tüm sabit HDDlerim 500 GB'tı. Seagate marka HDD'lerde kendine ayırdığı alan Samsung marka HDD'lere göre 2 katıydı. Ek olarakta Seagate marka HDD'ler çok daha kısa ömürlü oluyor. Kısa sürede kafa vurmaya başlıyor v.s. (Bu kısımla alakalı forumlarda birçok insanında aynı sorunları yaşadığını gördüm.) Kısaca Seagate bu işi çok üst seviyede yapamadığı için fiyat kozunu kullandığını düşünüyorum. Yine de siz sorun. Benim yazdıklarımın etkisinde kalmayın...Hocam ekstra SSD için yer yok. Neden Seagate olmaz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.