Oyun ve iş için nasıl bir işlemci tercih edilmeli?

Çok bilmiş :D

Centipat
Yeni PC toplamak istiyorum fakat işlemci bolluğu sebebiyle kafam karışık. 4 çekirdekli mi, 8 çekirdekli mi, 2 çekirdekli mi olmalı? Yoksa frekansı en yüksel olan mı iyidir? 3.7GHz, 3.8GHz, 3.9GHz, 4.2GHz, 4.4GHz, 4.6.GHz, 4.8GHz vs. Bol çekirdekli olan en iyidir denilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İş türü belirtmen daha iyi olur. Sadece oyun oynamak ve normal ofis işi için 6-8 çekirdekli işlemci yeter de artar bile. Bu durumda Ryzen 5 5600x en iyi seçim olur. Ama video render gibi bir iş ise ne kadar çok çekirdek o kadar iyidir. O zaman da önerim Ryzen 9 5900x olur. Tabii bütçe de önemli bir faktör.

Mesela bunun gibi işlemciler dikkatinizi çekerim kötü yorum yapan yok.

Mesela bunun gibi işlemciler dikkatinizi çekerim kötü yorum yapan yok.
1- Ekran kartlı sisteme APU alınmaz. Eğer arkadaş ekran kartlı topluyorsa 3400G alınmaz.
2- 2000 serisi işlemciler alınmaz çünkü R5 3600, R7 2700X'ten Render dışında her anlamda iyi.

Şimdi üşenmeden biraz yazayım.

Ağırlıklı iş yükünüz GPU mu CPU üzerine mi olacak?
Bütçeniz nedir?
Sadece frekansa bakılarak işlemci alınmaz.
Bol çekirdek de her zaman iyi değildir.

Anahtar nokta kullanım şekli ve bütçe.

1- Ekran kartlı sisteme APU alınmaz. Eğer arkadaş ekran kartlı topluyorsa 3400G alınmaz.
2- 2000 serisi işlemciler alınmaz çünkü R5 3600, R7 2700X'ten Render dışında her anlamda iyi.
Aydınlattığın için teşekkür ederim ben bilmiyordum çok sağ ol :D Ben arkadaşa örnek olsun diye söyledim. Belki ekran kartı alacak bütçesi yok böyle de sistem toplanabiliyor. Benim için kıstas çoğunluğun beğenmesi. Çoğunluk bir şeyi beğeniyorsa o ürün iyidir.

Aydınlattığın için teşekkür ederim ben bilmiyordum çok sağ ol :D Ben arkadaşa örnek olsun diye söyledim. Belki ekran kartı alacak bütçesi yok böyle de sistem toplanabiliyor. Benim için kıstas çoğunluğun beğenmesi. Çoğunluk bir şeyi beğeniyorsa o ürün iyidir.
Sorun yok hocam. Kötü niyetle yazmadım sadece söylemek için. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil. 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı